العالم ـ آمریکا
در مطلب این تارنمای آمریکایی که به قلم "اویک سن" (Aveek Sen) نوشته شده، ضمن پرداختن به ماجرای اخیر توقیف نفتکش ها در خلیج فارس آمده است: تحولات اخیر در خلیج فارس یادآور روزهای درگیری ایران و عراق در دهه 80 میلادی است.
نویسنده این مطلب در این رابطه با سه کارشناس منطقه ای به گفت وگو پرداخته است.
"جوئل رابین" (Joel Rubbin) رئیس گروه راهبردی واشنگتن و معاون سابق وزیر خارجه آمریکا در دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما» در این رابطه به لوبلاگ گفت: وضعیت در (خلیج فارس) بسیار وخیم و اقدامات متقابل به شدت موجب بی ثباتی است.
وی افزود: مردم آمریکا مخالف درگیری دیگری در خاورمیانه هستند، خطر اینجاست که دولت آمریکا فاقد سیاستی در پس فشار حداکثری بر ایران که منجر به یک مذاکره شود، است.
لوبلاگ نوشت: در واقع فشار حداکثری دولت ترامپ بر ایران که با خروج آمریکا از توافق هسته ای آغاز شد و تحریم ها علیه تهران را از سرگرفت، منجر به وضعیت کنونی در منطقه شده است.
"باربارا سلاوین" (Barbara Slavin) از اندیشکده آمریکایی "شورای آتلانتیک" نیز به نویسنده مطلب لوبلاگ گفت: تشدید تنش ها در منطقه خلیج فارس نتیجه مستقیم تصمیم آمریکا مبنی بر خروج از توافق هسته ای و تلاش بر تحریم صادرات نفت ایران است.
لوبلاگ سپس نوشت: از دیدگاه ایران، این انگلیس است که با توقیف نفتکش "گریس1" در جبل الطارق منجر به تشدید تنش ها در منطقه شده است؛ رهبران ایران بدنبال تنش های بیشتر نیستند اما نمی خواهند در مبارزه با کشورهای غربی، ضعیف نشان داده شوند.
"دیاکو حسینی" (Diako Hosseini) مدیر برنامه مطالعات جهانی از مرکز مطالعات راهبردی واقع در تهران نیز در گفت وگو با این تارنمای خبری آمریکایی گفت: سیاست های تندروانه آمریکا و تصمیم بی ملاحظه انگلیس در توقیف نفتکش ایرانی در جبل الطارق باعث تحریک و پاسخ ایران شد.
وی افزود: ایران خواهان جنگ و تشدید بحران نیست، اما در همین حال نمی تواند به کناری بایستد تا با قدرت نمایی دیگر کشورها مرعوب شود.
حسینی گفت: آمریکا و انگلیس باید از تحریک ایران دست بردارند و راه های موثر دیپلماتیک جهت احیای اعتماد سازی را بگشایند، در غیر این صورت باید انتظار داشت که زنجیره ای از کنش و واکنش و سوءبرداشت های دو جانبه ما را به یک درگیری ناخواسته و غیر عمدی سوق دهد.
به گزارش ایرنا، این تارنمای خبری آمریکایی خاطرنشان کرده که ایران خود را در یک وضعیت دوگانه یافته است. از یک سو باید از منافع خود دفاع کند و از دیگر سو باید اطمینان داشته باشد که اقدامی چندان تحریک آمیز از خود نشان ندهد تا منجر به تحریک رهبران اروپایی جهت پیوستن به کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ شود اما در حالی که تهران سعی می کند بر روی خط متعادلی بین این دو مساله راه رود، نوسانات در خلیج فارس رو به فزونی است.