رایزنی تلفنی وزرای خارجه آمریکا و ژاپن بعد از آزمایش موشکی کره شمالی

رایزنی تلفنی وزرای خارجه آمریکا و ژاپن بعد از آزمایش موشکی کره شمالی
يکشنبه 6 مرداد 1398 - 11:26

به دنبال آزمایش موشکی اخیر کره شمالی، وزرای خارجه آمریکا و ژاپن به صورت تلفنی با یکدیگر رایزنی و بر لزوم خلع سلاح اتمی پیونگ یانگ تاکید کردند.

العالم - آمریکا

وزارت خارجه آمریکا طی یک بیانیه که روز شنبه (دیروز) منتشر کرده است از تماس تلفنی «مایک پامپئو» وزیر خارجه این کشور با «تارو کونو» همتای ژاپنی خود درباره روابط دوجانبه و «خلع سلاح اتمی کره شمالی» خبر داد.

این گفت‌وگوی تلفنی در واکنش به آزمایشهای موشکی اخیر کره شمالی انجام شده است.

طبق این بیانیه، وزرای خارجه آمریکا و ژاپن در این رایزنی تلفنی بر تعهد مشترک دو کشور در زمینه دستیابی به هدف «خلع سلاح اتمی نهایی، کامل و قابل راستی آزمایی کره شمالی» و «ائتلاف مستحکم» واشنگتن و توکیو تاکید کردند.


پامپئو و تارو کونو وزرای خارجه آمریکا و ژاپن

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «وزیر خارجه (آمریکا) بار دیگر بر تعهد ایالات متحده برای همکاری با دولت ژاپن درباره طیف گسترده‌ای از مسائل منطقه‌ای و جهانی تاکید کرده است».

این رایزنی تلفنی بعد از شلیک دو موشک بالستیک کره شمالی صورت گرفته است؛ اقدامی که واکنش‌های مقام‌های توکیو، سئول و واشنگتن را به دنبال داشته است.

ستاد مشترک ارتش کره جنوبی بامداد پنجشنبه هفته گذشته اعلام کرد کره شمالی اقدام به شلیک دو پرتابه نامشخص کرده است اما ساعتی بعد ژاپن اعلام کرد این پرتابه‌ها، موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد بوده‌اند.

وزارت دفاع ژاپن اعلام کرد که موشک‌های شلیک شده کره شمالی، دارای خط سیری است که در موشک‌های بالستیک متعارف، معمول نیست و به همین دلیل، رهگیری اینگونه موشک ها دشوار می‌شود.

مقامات دفاعی ژاپن همچنین اعتراف کردند که بر اساس یافته‌های ارتش آمریکا و کره جنوبی این نوع موشک ها قابلیت رسیدن به ژاپن را دارد.

کره‌ شمالی در اولین اظهارنظر علنی درباره آزمایش موشکی اخیر خود اعلام کرد که این آزمایش هشداری جدی به جنگ طلبان کره‌ جنوبی بود و «باید نا آرامی و تنش را به قدر کافی به برخی نیروهای نظامی مورد هدف، وارد کرده باشد».

«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی نیز روز جمعه اعلام کرد رهگیری موشک‌های جدید این کشور دشوار است زیرا در ارتفاع پایین و با مدار پروازی متغیری به سمت هدف حرکت می‌کند. او از موفقیت این آزمایش‌ها ابراز خرسندی کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکشن به آزمایش موشکی کره شمالی گفته بود: «ما می‌خواهیم با کره شمالی تعامل دیپلماتیک داشته باشیم. می‌خواهیم اقدامات تحریک‌آمیز بیشتری انجام نشود. این دولت به تعامل دیپلماتیک با کره شمالی متعهد است و ما امیدواریم که این مذاکرات به پیش بروند».

«دونالد ترامپ»‌ رئیس جمهور آمریکا هم بامداد شنبه (دیروز) با تاکید بر اینکه او از آزمایش موشکی اخیر کره شمالی ناراحت نیست، افزود: «ما خیلی خوب کار کردیم. خواهیم دید چه اتفاقی خواهد افتاد. آنها آزمایش هسته‌ای انجام ندادند.آنها موشک‌ کوچک.

واکنش ترامپ به این آزمایش موشکی در حالی صورت گرفته که سه بار دیدار او و کیم در سنگاپور (۲۲ خرداد ۱۳۹۷)، ویتنام (۹ اسفند ۱۳۹۷) و منطقه غیرنظامی دو کره (۹ تیر ۱۳۹۸) نتوانسته اختلافات آمریکا و کره شمالی درباره مذاکرات خلع سلاح اتمی کره شمالی را برطرف کند.

فارس

پربیننده ترین خبرها