العالم - تحليل روز
کارشناسان حقوق بشر، وضعیت کودکان یمنی و جنایت هایی که در حق آنان می شود را قتل عام توصیف کرده اند زیرا کودکان بیشتر از دیگر رده های سنی از تجاوز و محاصره آسیب دیدند و هزاران نفر به دنبال بمباران هوایی، زمینی و دریایی یا محاصره برخی از گرسنگی و برخی نیز از بیماری کشته شدند و کسانی که باقی ماندند نیز دو دسته هستند : دسته اول یتیمانی هستند که پدرشان شهید شده و کودکان بخش دوم نیز دیگر روحیه کودکی ندارند زیرا خانواده هایشان به خاطر محاصره و گرسنگی نمی توانند وسائل مورد نیاز آنان را تهیه کنند که 90 درصد پدران و کودکان را همین نوع تشکیل می دهند در حالی که 10 درصد باقیمانده شرایط مالی متوسطی دارند اما فرزندانشان دچار حالت های روحی و روانی خاصی بوده و به دلیل ادامه حملات شبانه روزی احساس ناامنی می کنند ، هیچ مدرسه و خانه ای برای کودکان امن نیست و همواره صدای وحشتناک جنگنده های کشورهای متجاوز و بمب های درگیری های داخلی به گوش می رسد.
مسئولان رسمی یمن از جمله وزارت بهداشت نیز با زبان آمار و ارقام اعلام کردند "5 میلیون و 400 هزار کودک دچار سوء تغذیه هستند که 2 میلیون و 900 هزار کودک یعنی 55 درصد کودکان زیر 5 سال هستند، در حالی که 30 درصد از کودکان بیمار برای درمان نیازمند سفر هستند که ده ها نفر از آنان از دنیا رفته اند در حالی که 7516 کودک به خاطر بمباران مستقیم جنگنده های ائتلاف متجاوز کشته و زخمی شدند و دستکم 2 میلیون کودک نیز به مدرسه نمی روند و آواره و بی خانمان هستند .
این آمار شوک آور در 5 سال از حملات یمن، بیانگر این است که هر 10 دقیقه یک کودک به خاطر سوء تغذیه کشته می شود و 6 نوزاد نیز هر دو ساعت به دلیل نامناسب بودن خدمات بهداشتی ناشی از محاصره می میرند در حالی که 65 کودک زیر 5 سال از هر 1000 کودک به خاطر بیماری های واگیر می میرند.
از جمله 2میلیون و 200 هزارکودک نیز به وبا مبتلا و 3750 نفر از آنان کشته شدند در حالی که 5 هزار کودک یمنی سالیانه به دلیل استفاده ائتلاف متجاوز از سلاح های ممنوع بین المللی دچارسرطان هستند.
بر اساس اعلام مراکز نظارتی تخصصی، بیش از 12 میلیون کودک _تقریبا همه کودکان- در یمن به کمک های بشر دوستانه فوری نیاز دارند زیرا تجاوز به یمن به تخریب هزاران منزل و مدرسه و تاسیسات و افزایش ناامنی غذایی و تخریب تاسیسات بهداشتی و کمبود اب و هم چنین به افزایش بیماری ها منجر شده و همه این موارد نیز تاثیرات فاجعه آمیزی بر گروه کودکان داشته که آسیب پذیرترین قشر جامعه هستند.
بنابراین این آمار خود به تنهایی می تواند حجم فاجعه انسانی در حق کودکان یمنی را به تصویر بکشد زیرا حقوقدانان جنایت هایی که در حق کودکان یمنی شده را در ذیل سه جنایتی می دانند که اساسنامه رم در دیوان کیفری بین المللی تعیین کرده زیرا بیشتر جنایت ها علیه کودکان؛ جنایت های جنگی است و از آن جائی که جنایت های جنگی به شکل برنامه ریزی شده است ؛جنایت هایی علیه بشریت است یعنی عربستان و ائتلافش در حق همه کودکان یمن بدون استثنا انجام دادند و بزرگترین کشتار در عصر جدید با چراغ سبز و نظارت کامل محافل بین المللی انجام می شود .
سکوت محافل بین المللی دربرابر این اقدامات ناقض حقوق بشر در حق کودکان یمنی بسیار شرم اور و زشت است زیرا سازمان های بین المللی مسئول از توصیف دقیق این واقعیت یا حمایت به جا از این وضعیت تاسف بار یا ایفای نقش مطلوب هم عرض این مصیبت ها خودداری کردند .
این سازمانها و در راس آن سازمان ملل به خوبی ، جنایت ها در حق کودکان یمنی را محکوم نمی کنند و برای پایان دادن بدان اعمال فشار نمی کند و مرتکبین آن را به عدالت نمی سپرد. گویا همه جهان ناله و فریاد کودکان یمنی را نمی شنود و به درد و رنج آنان وحقوق سلب شده اشان توجه نمی کند؟ بنابراین چه کسی آنان را نجات می دهد؟ چه کسی این افراد فراموش شده را نجات داده و به درد و رنج آنان پایان می دهد؟
علی ذهب