سازمان ملل:

چهار کشور در پشت حملات پهپادی حفتر در لیبی قرار دارند

چهار کشور در پشت حملات پهپادی حفتر در لیبی قرار دارند
سه شنبه 29 بهمن 1398 - 10:08

یک مسئول عالی‌رتبه سازمان ملل اعلام کرد که مصر، امارات، اردن و روسیه در پشت حملات پهپادی نیروهای تحت امر ژنرال «خلیفه حفتر» قرار دارند.

العالم - لیبی

«یعقوب الحلو» معاون فرستاده دبیرکل سازمان ملل در لیبی گفت که چهار کشور (مصر، امارات، اردن و روسیه) در پشت حملات پهپادی نیروهای حفتر قرار دارند.

الحلو که از طریق ویدئو کنفرانس از طرابلس در جمع خبرنگاران در مقر سازمان ملل در نیویورک سخن می‌گفت، تصریح کرد که «این کشورها حفتر را به پهپاد مجهز می‌کنند یا اینکه خود این کشورها این پهپادها را هدایت می‌کنند».

به نوشته روزنامه «رأی‌الیوم»، این مسئول سازمان ملل افزود که این کشورها به خوبی می‌دانند که استفاده از این پهپادها تنها منحصر به حمله به تأسیسات نظامی نخواهد بود بلکه غیرنظامیان را هدف قرار داده و خسارت‌هایی به تأسیسات غیرنظامی همانند مدرسه و بیمارستان وارد خواهد آورد و همه این‌ها جنایت جنگی است.

او همچنین گفت که ما از چند کشوری که از نیروهای حفتر حمایت می‌کنند اعم از مصر، اردن، امارات و روسیه اطلاع داریم؛ عناصر روسی وابسته به گروه واگنر که یک گروه غیردولتی است در لیبی حضور دارند و اردن نیز اخیرا شش فروند پهپاد «درون» ساخت چین را به نیروهای حفتر فروخته است.

الحلو به ایفای نقش ترکیه در حمایت از نیروهای دولت وفاق ملی به ریاست «فائز السراج» نیز اشاره کرد و گفت که اخیرا مشاهده کردیم ترکیه به صورت قدرتمند در لیبی حضور دارد و آنکارا می‌گوید که هدف از آن ممانعت از سقوط طرابلس و ایجاد نوعی توازن در جنگ در این کشور است.

این مسئول سازمان ملل درباره ایجاد منطقه پرواز ممنوع توسط نیروهای حفتر و ممانعت از فرود هواپیماهای سازمان ملل در فرودگاه‌های لیبی نیز گفت که دو هواپیمای سازمان ملل در حال حاضر از فعالیت باز مانده‌اند که همین امر مشکلات زیادی را در عملیات‌های انساندوستانه ایجاد کرده است.

او همچنین گفت که «تقریبا اغلب مدارس تعطیل شده و اکنون بیش از ۱۵۰ دانش‌آموز از آموزش محروم هستند و من که بیش از ۳۱ سال است در سازمان ملل فعالیت دارم شاهد چنین دشواری در ارائه خدمات انساندوستانه به غیرنظامیان، مهاجران و آوارگان نبودم».

به گفته او خسارت‌‌های وارده به لیبی در سه هفته گذشته در نتیجه توقف صادرات نفت به بیش از یک میلیارد دلار رسیده است.

از سوی دیگر فعالیت فرودگاه بین‌المللی معیتیقه در طرابلس پایتخت لیبی در پی حمله هوایی، بار دیگر به تعلیق درآمد.

لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده؛ یکی دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس(غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی به نخست وزیری «عبدالله الثنی» و «عقیله صالح» رئیس مجلس نمایندگان آن که خلیفه حفتر نیز از حمایت آن‌ها برخوردار است.

این کشور از بیش از ده ماه پیش به صحنه درگیری بین نیروهای شرق به فرماندهی خلیفه حفتر و نیروهای دولت وفاق ملی به ریاست «فائز السراج» در طرابلس (غرب) تبدیل شده است، حفتر از حمایت‌های مالی و تسلیحاتی امارات و مصر برخوردار است و نیروهای السراج نیز از حمایت‌های قطر و ترکیه برخودارند.

فارس

پربیننده ترین خبرها