العالم - اروپا
همزمان با افزایش تعداد مبتلایان به ویروس «کووید۱۹» در کشورهای اروپایی، مسئولان درمانی آلمانی نیز از افزایش ۱۵۴ نفری مبتلایان در این کشور خبر دادند.
به نوشته وبگاه روزنامه «برلینر مورگنپست»، مؤسسه تحقیقاتی «رابرت کخ» امروز (پنجشنبه) ضمن اعلام موارد ابتلای جدید به ویروس کرونا، گفت تعداد کل آلمانیهای مبتلا به این ویروس به ۲۱۲۰ نفر رسیده است.
امروز همچنین یک نفر دیگر بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داد و تعداد کل فوتیهای آلمان بر اثر این بیماری به ۴ نفر افزایش یافت.
بر این اساس تمام ۱۶ ایالت آلمان هماکنون درگیر این ویروس هستند.
«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان روز گذشته (چهارشنبه) با بیان اینکه هنوز هیچ درمان مؤثری برای این بیماری شناخته نشده، گفته بود حدود ۷۰ درصد جمعیت آلمان یعنی نزدیک به ۵۸ میلیون نفر احتمالا در آینده نزدیک به ویروس کرونا مبتلا خواهند شد.
پیش از آن نیز «ینس اسپان» وزیر بهداشت این کشور نیز با رد مؤثر بودن بستن مرزها در جلوگیری از شیوع هرچه بیشتر این ویروس، گفته بود: «این ویروس وارد آلمان شده است. این ویروس وارد اروپا شده است. باید این را باور کنیم. اگر تمام مرزها را هم ببندیم همچنان [این ویروس] منتشر خواهد شد. دیر یا زود باید به مردم اجازه تردد داده شود به هر حال در آن زمان دوباره [ویروس] منتشر میشود».
این در حالی است که شیوع این ویروس در آلمان باعث شده که مردم با نگرانی برای خرید ماسک و مواد ضد عفونیکننده به داروخانهها هجوم برده و ذخایر این تجهیزات بهداشتی را با کمبود مواجه کنند.
به گزارش روزنامه آلمانی «دیولت»، مسئولان داروخانهها میگویند ماسکهای تنفسی معمولی برای هفتههاست که موجود نیستند و ماسکهای ویژه فیلتردار (FFP) نیز به مقدار بسیاری کمی به دست داروخانهها رسیده است. همچنین تقاضا برای خرید مواد ضد عفونیکننده به شدت بالا رفته است.
بر اساس آمار زنده قرار گرفته روی سایت «ورلداُمتر»، ویروس جدید کرونا تا کنون ۱۲۸۹۶۹ نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده و ۴۷۲۹ نفر را نیز به کام مرگ کشانده است.
ویروسهای کرونا (یا کروناویروسها) خانوادهای از ویروسها هستند که بیماریهای مربوط به دستگاه تنفسی از سرماخوردگی معمولی گرفته تا برونشیت و عفونت مجاری تنفسی را منجر میشود.
ویروس کووید۱۹، از طریق تنفس و تماس هم منتقل میشود و همین امر کنترل آن را دشوار کرده است. این ویروس، بیماری «سندرم زجر تنفسی حاد» یا ARDS را در فرد مبتلا ایجاد میکند، یک بیماری خطرناک و نارسایی دستگاه تنفسی است که با گسترش سریع التهاب و عفونت در ریهها شروع میشود. در ادامه، به دلیل پر شدن کیسههای هوایی شُشها از مایع میانبافتی، اکسیژن کافی به فرد نمیرسد و در صورت عدم رسیدگی بهموقع بیمار با خطر مرگ مواجه خواهد بود.
فارس