با آغاز آتش‌بس ادعایی عربستان، حملات به یمن افزایش یافته است

با آغاز آتش‌بس ادعایی عربستان، حملات به یمن افزایش یافته است
سه شنبه 26 فروردين 1399 - 11:07

با وجود آتش‌بس ادعایی ائتلاف سعودی-اماراتی، تجاوزات زمینی و هوایی این ائتلاف به استانهای مختلف یمن، افزایش یافته و باعث شده است که رزمندگان یمنی از وضعیت دفاعی وارد وضعیت هجومی شوند.

العالم - عربستان سعودی

«ترکی المالکی» سخنگوی ائتلاف سعودی-اماراتی در یمن، اخیرا -به صورت یکجانبه- از آتش‌بس دو هفته‌ای در یمن خبر داد اما از آن زمان حملات ائتلاف به یمن تشدید شده است.

روزنامه الاخبار لبنان گزارش داد، پیش از اعلام این آتش‌بس، عربستان سعودی هزاران نیرو را برای ایجاد «منطقه حائل» در مرزهای مشترک با یمن گرد هم آورد؛ هر چند که شکست این کشور در جبهه «کتاف» که در ماه آگوست گذشته رخ داد، تا چند ماه دیگر، با هیچ عملیاتی، جبران نخواهد شد.

این در حالی است که عربستان، تنها چند ساعت پس از اعلام آتش‌بس، با حمایت عناصر «عبد ربه منصور هادی» رئیس جمهور فراری و مستعفی یمن و نیروهای «التجمع الیمنی للاصلاح» شش عملیات زمینی گسترده را در طول مرزهای جنوبی سعودی آغاز کردند.

همزمان با عملیات زمینی، جنگنده‌های سعودی نیز از صبح روز پنجشنبه گذشته، بیش از ده ساعت، مناطق مختلفی از جمله «حرض»، «رشاحة عسیر» و «البقع» واقع در نجران را بمباران کردند.

نیروهای ارتش و کمیته های مردمی یمن این حملات گسترده را دفع کرده و مانع از پیشروی آنان شدند. عملیات زمینی سعودی، پس از ۳۰۰ بار حمله هوایی سعودی در مناطق مرزی و همچنین «الجوف» و «مأرب» انجام گرفت.

در کنار این عملیات‌ها، حملات هوایی نیز به شرق صنعاء صورت گرفت تا نیروهای همپیمان ریاض بتوانند منطقه‌ای را در این جبهه‌ها به اشغال خود درآورند، که موفق نشدند. نیروهای وابسته به هادی هم، حملات خود را به صورت همزمان با حملات شرق صنعاء به «الضالع»، «تعز»، «البیضاء»، حرض، البقع، الجوف و مأرب، افزایش دادند، ولی تمامی این حملات، ناکام ماند.

به گزارش این روزنامه، با وجود ناکامی تمامی عملیاتهای مذکور، تلاش عناصر هادی و شبه‌نظامیان الاصلاح که حملات گسترده‌ای به نیروهای ارتش و کمیته های مردمی در «خب» و «الشغف» آغاز کره بودند، کما کان، ادامه یافت. این حملات باعث شد که رزمندگان یمنی از حالت دفاع وارد وضعیت هجومی شوند و اردوگاه «الخنجر» واقع در مرزهای سعودی را تحت کنترل بگیرند.

در مقابل این پیشروی، عناصر الاصلاح حملات خود را در چند جبهه البیضاء افزایش دادند و درگیری‌ها در غرب مأرب افزایش یافت، ولی این عملیات نیز باعث شد رزمندگان یمنی بتوانند در «المشجع» پیشروی داشته باشند و حلقه محاصره مأرب را تنگ‌تر کنند.

شامگاه شنبه گذشته نیز «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن گفت که شدت بسیار بالای حملات ائتلاف، تبعات خواهد داشت؛ به گونه‌ای که ائتلاف سعودی بیش از ۱۲ عملیات و صدها حمله هوایی به چند استان یمن داشته است.

در همین ارتباط، بسیاری از کارشناسان و ناظران تأکید کردند که عربستان سعودی از ورای اعلام این آتش‌بس، اهداف دیگری دارد و علل دیگری در پس این تصمیم وجود دارد. در واقع ریاض، قصد دارد، خود را برای حملات دیگری آماده کند.

به گفته این کارشناسان، ریاض امیدوار است از طریق آتش‌بس بتواند نیروهای وابسته به خود را در اطراف شهر الحزم مرکز استان الجوف تقویت و اردوگاه راهبردی «اللبنات» در شمال شرق صنعاء را سرنگون کند و مانع از بازپسگیری مأرب شود. ریاض همچنین نگران فروپاشی دولت عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن است که وزرای آن به شدت دچار اختلاف شده‌اند و نیروهای سعودی و اماراتی در عدن، تعز و سقطری به شدت درگیر هستند.

ائتلاف سعودی از سال ۱۳۹۴ تا به امروز، به شدت ملت یمن را تحت بمباران و حملات بی‌امان خود قرار داده است. وضعیت ملت یمن به خاطر این حملات، تا جایی بغرنج شده است که کمیته بین‌المللی صلیب سرخ اخیرا با انتشار گزارشی، خبر داد که هشتاد درصد ار مردم یمن نیازمند کمک هستند تا بتوانند فقط زنده بمانند و ۶۵ درصد از آنان «تقریبا هیچ چیزی برای خوردن ندارند»

فارس

پربیننده ترین خبرها