العالم - امارات
«یوسف العتیبه»، سفیر امارات متحده عربی در آمریکا در مصاحبهای گفته هنوز برای اظهارنظر درباره اینکه آیا شیوع «کووید-۱۹» (بیماری کروناویروس ۲۰۱۹) میتواند به کشور برای حل اختلاف با ایران کمک کند، زود است.
خبرنگار پایگاه «هیل» از العتیبه پرسیده شیوع بحران کرونا چگونه دیدگاه امارات درباره ایران، یمن و سایر کشورها در منطقه را تغییر داده است.
مقام اماراتی گفت: «فرصتهایی وجود دارد. فکر میکنم کشورهایی هستند که نگاهی به منطقه و بحرانی که با آن مواجهند خواهند انداخت و به دنبال فرصتی برای حل مشکلات و تلاش برای از بین بردن اختلافات خواهند بود.»
العتبیه در ادامه گفت: «ضمن آنکه برخی از بحرانها هستند که به افراد اجازه میدهد موقعیت را دستکاری و مصادر کرده و از آن به نفع خودشان استفاده کنند. من تصور نمیکنم این بیماری همهگیر مردم یا کشورها را مجبور کند ذاتشان را تغییر دهند. اینکه آیا شما [این بحران را] فرصتی برای حل اختلاف میبیند یا برای ایجاد مشکلات بیشتر در نهایت به اینکه ذات واقعی شما چیست بستگی دارد.»
او سپس در پاسخ به این سوال که آیا «فرصتی واقعی» برای حل اختلاف با ایران وجود دارد هم گفت: «نمیدانم. فکر میکنم هنوز معلوم نیست و خیلی زود است بخواهیم این را بگوییم. نمیدانم آیا کرونا تحولات و ذهنیت تصمیمگیران در آنجا (در ایران) را تغییر میدهد یا خیر. فکر میکنم هنوز باید منتظر بمانیم.»
پیش از این پایگاه «میدلایستآی» حمایت امارات متحده عربی از ایران در بحبوحه همهگیری شیوع «کووید-۱۹» (بیماری کروناویروس ۲۰۱۹) را نشانهای از چرخش امارات به شرق، بعد از پدیدار شدن نشانههایی از افول قدرت آمریکا و اروپا دانسته است.
این رسانه در این تحلیل نوشته اقدام امارات در ارسال کمکهای پزشکی به ایران تعجب شمار زیادی از کارشناسانی را به همراه داشت که از ابوظبی لفاظیهای بسیار تند علیه همسایه شمالی به خاطر داشتند.
میدلایستآی یادآوری کرده ابوظبی از اوایل سال ۲۰۱۰ به این سو در خط مقدم عملیاتهای تبلیغاتی برای مجاب کردن تصمیمگیران در واشنگتن به اتحاذ مواضع سختتر در قبال جمهوری اسلامی ایران قرار داشته است.
با وجود این، «با شدت گرفتن تنشها در منطقه خلیج [فارس] بعد از خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران برای اماراتیها مبرهن شده که نمیتوانند روی اینکه آمریکاییها تا آخرین نفر با ایران بجنگند حساب باز کنند.»
سکوت کر کننده
عربستان سعودی و امارات متحده عربی حملهای که اواخر ماه سپتامبر به تأسیسات نفت سعودی انجام شد را به ایران نسبت دادند. با این حال، میدلایستآی نوشته این اتهامات با «سکوتی کرکننده» از سوی واشنگتن همراه شد.
به نوشته این رسانه، «اکنون برای ابوظبی و ریاض آشکار شده که دیگر با روشهای نظامی نمیتوان ایران را مهار کرد- دستکم بدون توانمندها و اراده سیاسی واشنگتن نمیتوان به چنین هدفی رسید.»
«ظرف یک سال گذشته، در سیاست ابوظبی در قبال ایران تغییر محسوسی حاصل شده و این کشور در صدد است علیرغم ظاهرسازی در حمایت از راهبرد شکستخورده آمریکا در قبال ایران عملاً سیاست چرخش به شرق را دنبال کند تا از این طریق از وابستگی مفرط خود به یک کاخ سفید سرگردان و سردرگم که هدایت ابرقدرتی رو به افول را در دست گرفته، بکاهد.»
فارس