العالم - لیبی
یک روزنامه لیبیایی به نقل از یک منبع آگاه نوشت که ابوظبی از فرماندهی نیروهای واکنش سریع در سودان خواسته تا برای حمایت از حملات «خلیفه حفتر» به «طرابلس» پایتخت لیبی، نیروی نظامی ارسال کند.
روزنامه «لیبیا آبزرور» به نقل از این منبع افزود: حمیدتی نیز در قبال این درخواست امارات، با اعزام دو گروه مسلح به لیبی در چارچوب تلاشهای ابوظبی برای نجات حفتر، موافقت کرده است و ابوظبی نیز در قبال آن، وعده داد که حمایت نظامی و مالی برای فرماندهی نیروهای واکنش سریع در سودان ارسال کند.
گفته میشود که هزاران نیروی سودانی و غیر لیبیایی در حال حاضر در جبهههای مختلف در لیبی در کنار نیروهای حفتر میجنگند و تصاویر و ویدئوهای آنها در جبهههای سرت و جنوب طرابلس، این امر را تایید میکند.
پایگاه خبری شبکه «الجزیره» با بازنشر این خبر نوشت: اما سودان، رسما مشارکت نیروهای سودانی در نبردهای لیبی را رد میکند. هرچند که رسانههای محلی در ژوئیه 2019 اعلام کردند که حمیدتی نزدیک به 4 هزار سرباز از نیروهای واکنش سریع را برای حمایت از تاسیسات نفتی در منطقه «الهلال» به لیبی اعزام کرده است تا نیروهای حفتر بر روی حملات علیه طرابلس متمرکز شوند.
شبکه الجزیره نیز پیشتر از وجود اسنادی که ثابت میکرد سودان از نیروی هوایی خود برای انتقال صدها نیروی تحت فرمان حمیدتی به لیبی استفاده کرد، خبر داد.
تیم کارشناسان سازمان ملل نیز پیشتر، گزارش داده بود که نیروهای دارفور در کنار نیروهای حفتر در لیبی به عنوان مزدور در حال جنگند و تلاش دارند با دریافت پول و اسلحه از طریق لیبی، توان نظامی خود را بالا ببرند.
از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی در سال ۲۰۱۱ ، این کشور تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبهنظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت میکند.
حفتر با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) از اواخر فروردین ۱۳۹۸ با هدف اشغال پایتخت، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرد اما با مقاومت شدید نیروهای دولت السراج و شبهنظامیان متحد با آن مواجه شده و تا به امروز موفق نشده است به داخل شهر نفوذ کند. نیروهای دولت السراج نیز از حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا برخوردارند.
فارس