العالم - آمریکا
«کارلین مالنی» و «الیوت انگل» از اعضای حزب دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کردهاند که آنها برای انجام چند مصاحبه با اعضای ارشد وزارت خارجه این کشور برنامهریزی کردهاند.
به نوشته وبگاه «یونایتدپرس اینترنشنال»، این اعضای دموکرات در حال بررسی پرونده اخراج «استیو لینیک»، بازرس کل پیشین وزارت خارجه آمریکا هستند.
این دو قانونگذار آمریکایی در بیانیهای مشترک روز دوشنبه نوشتند: «مردم آمریکا حق دارند که حقیقت را درباره دلیل اخراج یکی از بازرسان مستقل دولت توسط رئیسجمهور و به درخواست پامپئو را بدانند.»
این قانونگذاران آمریکایی همچنین گفتهاند: «آنهایی که طبق برنامهریزی قرار است تمایل خود (برای مصاحبه) را نشان دهند، "شاهدان کلیدی" اخراج لینیک هستند یا در مورد فعالیت دفتر وی آگاهی داشتهاند.»
این اعضای دموکرات همچنین در بیانیههای جداگانهای گفتهاند «برایان بولاتائو» معاون پامپئو در امور مدیریت، با شهادت در مقابل کمیته کل مجلس نمایندگان موافقت کرده است.
این دو عضو مجلس نمایندگان همچنین عنوان کردهاند که بولاتائو به عنوان «شخصیت اصلی» در فرآیند اخراج لینیک حضور داشته است.
الیوت انگل گفته که خوشحال شدهاند که بولاتائو با شهادت در مورد اخراج لینیک موافقت کرده است. وی در این باره گفت: «من مشتاق شهادت دادن وی هستم و من دولت را تشویق میکنم تا شاهدان دیگری را که درخواست کردهایم در دسترس قرار دهد.»
این قانونگذاران آمریکایی از شش مقام دیگر در وزارت خارجه آمریکا نیز درخواست کردهاند تا در تاریخهای معینی در طول ماه جولای برای ارائه شهادت در مورد اخراج استیو لینیک حاضر شوند.
کاخ سفید اواخر اردیبهشت ماه اقدام به اخراج استیو لینک از سمت خود کرد. لینیک در سال ۲۰۱۳ توسط «باراک اوباما» رئیسجمهور پیشین آمریکا در سمت بازرسی کل وزارت خارجه آمریکا منصوب شده بود.
اواسط خرداد ماه نیز پنج قانونگذار حزب دموکرات که اعضای کمیتههای مختلف کنگره آمریکا هستند در بیانیهای مشترک اعلام کردند که لینیک در جلسه استماع کنگره که به عنوان شاهد حضور یافته بود، وجود ارتباط میان اخراج او با تحقیقاتش درباره اعلام وضعیت اضطراری در قبال ایران را تأیید کرده است.
در این بیانیه آمده که یکی از این موضوعات به تحقیقات لینیک درباره نحوه اعلام وضع اضطراری در قبال ایران برای فروش سلاح به عربستان سعودی بوده است.
«استیو لینیک»، در این جلسه استماع گفت «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا از شفافسازی درباره تصمیم دولت آمریکا برای اعلام وضعیت اضطراری با ایران جهت فروش سلاح به عربستان سعودی خودداری کرده است.
فارس