دیپلمات ارشد روسیه: مسکو اعتماد خود به آمریکا را از دست داده است

دیپلمات ارشد روسیه: مسکو اعتماد خود به آمریکا را از دست داده است
سه شنبه 17 تير 1399 - 16:25

معاون وزیر خارجه روسیه گفت مسکو آمریکا را به عنوان شریکی که قابل مذاکره باشد نمی‌داند و اطمینان خود را به واشنگتن از دست داده است.

العالم - اروپا

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه به شبکه روسی «ایزوستیا تی‌وی» گفت مسکو آمریکا را شریکی که بتوان با آن مذاکره کرد نمی‌‌داند و اعتماد خود را به این کشور به عنوان طرف توافق از دست داده است، اما لازم است که این اعتماد با گام‌های کوچک بازیابی شود.

به گزارش خبرگزاری «تاس»، این دیپلمات ارشد روس یادآر شد که آمریکا در سال‌های گذشته به طور پیوسته رویه برچیدن ساختارها و سازوکارهای مختلف بین آمریکا و روسیه را پیش گرفته است. وی افزود: آمریکا اخیراً معاهدات و توافق‌نامه‌ها را در زباله‌دانی تاریخ انداخته است. این تحولی تاسف‌بار است.

ششم جولای هیئت‌های کشورهای عضو معاهده آسمان‌های باز در ویدئوکنفرانسی با حضور ریابکوف به عنوان نماینده روسیه اثرات خروج آمریکا از این معاهده و آینده این پیمان را بررسی کردند.

در جدیدترین پیمان‌شکنی آمریکا و خروج از معاهدات بین‌المللی، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز اول خرداد تأیید کرد که این کشور از معاهده آسمان باز خارج خواهد شد و احتمالاً یک توافق جدید را جایگزین آن خواهد کرد.

آمریکا روسیه را به نقض این معاهده متهم و مسکو در پاسخ اتهامات واشنگتن را رد کرد. خروج از این توافق، پرونده جدیدی به تنش‌ها در روابط واشنگتن-مسکو باز کرده است.

«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه درباره اتهامات آمریکا گفت: «کارشناسانی که اوضاع را رصد می‌کنند بر این باور هستند که واشنگتن از قبل تصمیمش (برای خروج از معاهده آسمان‌های باز) را گرفته است و به نظر ما هم بخشهای قابل ملاحظه‌ای از واقعیت در این گمانه‌زنی‌ها وجود دارد. ما هم بر اساس تماسهایمان با آمریکایی‌ها، کشورهای عضو ناتو و دیگر اعضای معاهده آسمان‌های باز به همین نتیجه رسیده‌ایم».

وی افزود: «واکنش ما به تصمیم از قبل برنامه ریزی شده و محتمل واشنگتن به نحوه اجرای آن و اینکه دقیقا معنای تصمیم آنها چیست بستگی خواهد داشت و قطعا خواهیم دید که آیا دیگر متحدان واشنگتن در ناتو از این کشور دنباله روی می‌کنند یا خیر».

معاهده آسمان‌های باز به کشورهای عضو اجازه می‌دهد از حریم هوایی یکدیگر برای پروازهای تجسسی استفاده کنند. این معاهده بین ۳۵ کشور جهان منعقد شده و هدف از آن هدف ایجاد درکی متقابل بین کشورهای امضاکننده در خصوص تحرکات و فعالیت‌های نظامی احتمالاً نگران‌کننده بوده است.

روسیه و آمریکا جزو اولین کشورهایی بودند که این معاهده را تصویب کردند؛ معاهده‌ای که در سال ۱۹۹۲ امضا شد و از اول ژانویه ۲۰۰۲ اجرایی شد.

فارس

پربیننده ترین خبرها