العالم - لیبی
«هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان روز دوشنبه درباره احتمال اعمال تحریم علیه طرفهای مداخله کننده در لیبی توضیح داد.
وی که در جریان سفر به استونی این سخنان را مطرح میکرد، گفت: «در گام نخست میتوان تمامی شرکتها، افراد و نهادهایی که در نقض تحریم تسلیحاتی علیه لیبی مشارکت دارند تحریم اعمال کرد.»
وزیر امور خارجه آلمان اضافه کرد: «میدانیم که انتقال تسلیحات و مزدوران به صورت متعدد از طریق کشتی یا هواپیماهای اجارهای به لیبی انجام میشود.»
ماس گفت که در گام دوم میتوان علیه کشورهایی که سلاح و مزدوران از آنجا به لیبی ارسال میشود، تحریم اعمال کرد.
فرانسه، ایتالیا و آلمان روز شنبه طی بیانیهای مشترک اعلام کردند که آماده در نظر گرفتن اعمال تحریمهایی علیه قدرتهای خارجی هستند که تحریم تسلیحاتی در لیبی را نقض میکنند.
در بیانیه مشترک این سه کشور آمده است: «ما از تمامی بازیگران خارجی میخواهیم که دخالت فزاینده خود را پایان داده و به تحریم تسلیحاتی که توسط شورای امنیت سازمان ملل ایجاد شده کاملا احترام بگذارند.»
پس از سرنگونی حکومت سرهنگ «معمر قذافی» دیکتاتور سابق لیبی، این کشور وارد بحران فزاینده شد و از آن زمان تحت کنترل دو دولت در شرق و غرب این کشور در آمده است.
دولت غرب لیبی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) بوده و دولت طُبرُق در شرق لیبی نیز با ارتشی که فرماندهی آن در دست خلیفه حفتر است در حال حکمرانی است.
ارتش دو طرف از فروردین سال 98 وارد درگیریهای شدیدی با یکدیگر شدهاند که همچنان ادامه دارد.
هر دو طرف درگیر در لیبی توسط کشورهای منطقهای و فرامنطقهای مورد حمایت لجستیکی و تسلیحاتی قرار دارند و بنا به گفته «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تحریمهای تسلیحاتی لیبی به سخره گرفته شده است.
فارس