العالم - آمریکا
صاحبان کسب و کار در آمریکا از افزایش خصومتها میان آمریکا و چین به شدت نگران هستند به خصوص که مقامات دولت آمریکا آغاز به نام بردن از شرکتهایی کردهاند که مدعی هستند در برابر چین تسلیم شدهاند.
به گزارش پایگاه خبری هیل، جامعه تجاری آمریکا از نزدیک سخنرانیها و اظهارات عمومی مقامات آمریکایی نظیر «مایک پامپئو» وزیر خارجه را پیگیری میکنند و به طور فزاینده نگران اظهاراتی هستند که چین را به عنوان دشمن شماره یک امنیت ملی آمریکا معرفی میکند.
اما این نهادهای اقتصادی هیچگونه اقدامات سریع برای خروج از دومین اقتصاد بزرگ جهان اتخاذ نکردهاند. در حالی که همهگیری کووید-19 در جهان سبب شده تا کسب و کارها به دنبال زنجیرههای تامین بیشتری در مکانهای دیگر باشند، هنوز امیدواریهایی وجود دارد که واشنگتن و پکن مسیری برای کاهش اختلافات پیدا کنند.
«شائون رین» موسس گروه تحقیقاتی بازار چین معتقد است: «به طور کلی، شرکتهای آمریکایی مخالف دیدگاه دولت ترامپ در قبال چین هستند.»
وی اضافه کرد: «آنها اینجا پول زیادی بدست میآوردند و نمیخواهند که اینجا را ترک کنند.»
اما مقامات دولت آمریکا در حال اعمال فشار بر شرکتهایی هستند که همچنان به تجارت با چین ادامه میدهند. دولت آمریکا نبرد کنونی با چین را نبردی ایدئولوژیکی برای آینده جهانی آزاد توصیف کردهاند و در همین راستا شرکتهای آمریکایی که به تجارت با چین میپردازند را مورد هجمه قرار میدهند.
اقدام ترامپ در امضای مرحله نخست توافق تجاری با چین در اواسط ماه ژانویه مورد استقبال جامعه تجاری آمریکا قرار گرفت و از آن به عنوان گامی مثبت به سوی توسعه روابط تلقی شد.
اما پس از شیوع ویروس کرونا در آمریکا و انتقاد ترامپ از پکن به دلیل متوقف نکردن شیوع این ویروس، رئیس جمهور آمریکا از عدم تمایل خود برای پیشبرد مرحله دوم توافق تجاری با چین خبر داد.
رکودی که به دلیل شیوع کرونا در اقتصاد آمریکا بوجود آمده و همچنین نارضایتی عمومی از نحوه مقابله دولت ترامپ با این همهگیری، ضربه محکمی به امیدهای وی برای رسیدن به دور دوم ریاست جمهوری در کاخ سفید وارد کرده است.
فارس