العالم ـ کویت
شیخ صباح الاحمد الجابر المبارک الصباح (16 جولای 1929) در تاریخ 29 ژانویه 2006 قدرت را به دست گرفت؛ پس از آنکه مجلس امت کویت اختیارات امیر سعد عبدالله سالم الصباح را به سبب وضعیت سلامتی اش به شورای وزیران واگذار کرد و اعضای شورای وزیران به اجماع با شیخ صباح بیعت کردند.
شیخ صباح چهارمین پسر شیخ احمد، دهمین امیر کویت و مادرش منیره العیار است. او در مدرسه المبارکیه تحصیل کرد و پدرش شیخ احمد الجابر برای کسب مهارت های سیاسی و آشنایی با کشورهای اروپایی و آسیایی، او را به خارج از کشور اعزام کرد.
او در سال 1954 به عنوان یکی از اعضای کمیته اجرایی عالی کشور تعیین شد و در سال 1955 به ریاست اموراجتماعی و کار و مطبوعات کشور منصوب گشت.
در 17 ژانویه 1962 نخستین شورای وزیران در کویت تاسیس گشت و شیخ صباح در آن زمان به وزارت ارشاد منصوب گشت. در سال 1963 نیز به عنوان وزیر خارجه فعالیت کرد و تا سال 1991 در این سمت ایفای نقش کرد. در سال 1978 نیز به سمت نایب رییس شورای وزیران منصوب شد.
شیخ صباح در سال 1955 ریاست سازمان کار و امور اجتماعی را نیز به عهده گرفت. او در این دوران به امور اجتماعی و پروژه های اجتماعی اهمیت ویژه می نهاد. برای ایجاد فرصتهای شغلی و سازماندهی مهاجرت خارجی ها به کویت پس از اکتشاف نفت و ایجاد مراکز آموزش فنی حرفه ای برای دختران و حمایت از کودکان و انجمن های زنانه تلاش بسیار کرد . او به مسائل هنری و تئاتر و باشگاه های ورزشی نیز توجه بسیار داشت.
شیخ صباح در سال 1957 ریاست سازمان مطبوعات و انتشارت را نیز عهده دار شد. درطول این دوران مجله رسمی کویت تحت نام "کویت الیوم" و نیز "مجله العربی" منتشر شد و چاپخانه کویت تاسیس گشت. همچنین در دوران او بود که کمیته ای برای تدوین تاریخ کویت تشکیل شد، در این دوران قانون مطبوعات و انتشارات تدوین گشت که بر آزادی مطبوعات در چارچوب قانون تاکید می کرد.
شیخ صباح نخستین کسی بود که پرچم کویت را بر فراز ساختمان سازمان ملل برافراشت پس از آنکه سازمان ملل در تاریخ 11 می 1963 با عضویت کویت موافقت کرد.
نخستین آزمون وی در عرصه سیاست، مشارکتش در دیدار احزاب رقیب در یمن به همراه نمایندگانی از مصر و عربستان برای پایان دادن به جنگ داخلی در یمن بود و زمانی که روابط میان یمن جنوبی و یمن شمالی تیره گشت ودرگیری ها از سرگرفته شد، شیخ صباح به این دو کشور سفر کرد و رایزنی های او به توافق صلح میان طرفین منجر گشت. او همچنین در سال 1980 میان پادشاهی عمان و یمن میانجیگری کرد و بر این اساس توافقنامه ای امضا شد که از شدت تنش ها کاست.
او در ولایتعهدی شیخ سعد العبدالله در سال 1978 نقش داشت؛ او از کسانی بود که برای ولایتعهدی نامزد شده بود؛ اما به نفع سعد العبدالله کناره گیری کرد.
شیخ صباح در 14 فوریه 2001 به نیابت از شیخ سعد عبدالله الصباح تشکیل دولت داد. و در 13 جولای 2003 به عنوان رییس هیات وزیران منصوب گشت پس از آنکه شیخ سعد به سبب بیماری از سمت خود استعفا داد. شیخ صباح تا سال 2006 این سمت را به عهده داشت تا آنکه مجلس امت اختیارات حکومت را به شورای وزیران واگذار کرد و اعضای این شورا به اجماع با شیخ صباح بیعت کردند.
شیخ صباح الاحمد الصباح امیر کویت در 23 جولای گذشته برای درمان به امریکا سفر کرد و برخی اختیارات قانونی را به ولیعهد شیخ نواف الاحمد الجابر الصباح واگذار کرد.
دیوان پادشاهی کویت امروز سه شنبه رسما مرگ شیخ صباح در سن 91 سالگی بر اثر بیماری را اعلام کرد.