واکنش وزارت خارجه ایران به اصابت چندین راکت جنگی به مناطق مرزی شمال غرب کشور

واکنش وزارت خارجه ایران به اصابت چندین راکت جنگی به مناطق مرزی شمال غرب کشور
پنج‌شنبه 24 مهر 1399 - 22:00

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به اصابت چندین فقره راکت جنگی به مناطق مرزی کشورمان واکنش نشان داد.

العالم- ایران/ سیاسی

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اصابت چندین فقره راکت جنگی به مناطق مرزی کشورمان اظهار داشت: متاسفانه اخبار نگران کننده ای در این زمینه طی روز جاری گزارش شده است که به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.

سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن تکذیب برخی شایعات مبنی بر اقدام متقابل از سوی نیروهای مرزبانی جمهوری اسلامی ایران، تاکید کرد: حفظ امنیت و آرامش شهروندان ایرانی ساکن در مناطق مرزی خط قرمز نیروهای مسلح کشورمان به شمار می رود و در صورت تکرار اینگونه گلوله پراکنی ها، جمهوری اسلامی ایران بی‌تفاوت نخواهد ماند.

گفتنی است؛ فرماندار خداافرین ساعاتی پیش اعلام کرد: امروز در ادامه درگیری نیروهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان ۱۰ راکت این جنگ به روستاهای قلی بیگلو و کدخدالو در این شهرستان اصابت کرد.

از آغاز درگیری های قره باغ در ۱۸ روز گذشته بیش از ۵۰ گلوله راکت و خمپاره به روستاهای خداافرین اصابت کرده است.

شهرستان مرزی خداآفرین در ۲۱۰ کیلومتری شمال شرق تبریز در حاشیه رودخانه ارس و در ضلع جنوبی جبهه جنگ قره باغ بین ارتش های جمهوری آذربایجان و ارمنستان واقع شده است.

روز یکشنبه ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه ای، نیروهای ارمنستان را آغاز کننده عملیات و نخست وزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را آغازکننده حمله دانست.

پس از درگیری‌های نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی از هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیش‌بینی کرده بود. دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قره‌باغ با یکدیگر اختلاف دارند.

مناقشه میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی در سال ۱۹۸۸ میلادی آغاز و در سال ۱۹۹۲ میلادی به درگیری‌های نظامی تبدیل شد.

بر اثر این مناقشه هفت شهرستان جمهوری آذربایجان به اشغال نیروهای ارمنستانی درآمد.

در سال ۱۹۹۴ میلادی با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا آتش‌بس میان طرفین مناقشه برقرار شد، ولی تلاش‌های بین‌المللی برای حل مسالمت‌آمیز این مناقشه تا به حال نتیجه‌ای نداشته است.

کلید واژه ها :

پربیننده ترین خبرها