العالم - آسیا
ارتش ایالات متحده روز گذشته (جمعه) با تأیید گزارش روزنامه انگلیسی «فایننشالتایمز» اعلام کرد که بمبافکنهای چین اخیراً حمله به ناو هواپیمابر نیروی دریایی آمریکا در دریای جنوبی چین را شبیهسازی کردهاند.
در بحبوحه تنشها میان واشنگتن و پکن در خصوص مسئله تایوان، یک ناوگروه نظامی آمریکایی با هدایت ناو هواپیمابر «یو اس اس تئودور روزولت» اوایل هفته گذشته وارد دریای جنوبی چین شد.
طبق پایگاه خبری «بیزنس اینسایدر»، در پی اقدام واشنگتن در ورود به آبهای مورد مناقشه چین، ارتش پکن نیز هشت بمبافکن « H-6K»، چهار جنگنده «جی-16» و یک فروند هواپیمای جنگی ضدزیردریایی « Y-8» اعزام کرد که از تایوان به سمت آبراه مورد مناقشه دریای جنوبی چین پرواز کردند.
بر اساس این گزارش، ردیابی دادهها نشان میدهد در حالیکه جنگندههای چین از طریق منطقه شناسایی پدافند هوایی تایوان پرواز کردند، ناوگروه تهاجمی ایالات متحده از طریق کانال «باشی» وارد دریای جنوبی چین شد.
یک روز پس از اعزام جنگندههای چین به آبهای مورد مناقشه، یک تحلیلگر نظامی به روزنامه «گلوبال تایمز» اعلام کرد که این اقدام چین یک تمرین آموزشی با هدف «تقویت قابلیت مبارزه با ناوهای هواپیمابر ایالات متحده» صورت گرفته است زیرا این بمبافکنها میتوانند کشتیهای آمریکایی را مورد حمله و بمباران کامل قرار دهند.
روزنامه فایننشال تایمز به نقل از افراد آگاه از اطلاعات آمریکا و همپیمانان این کشور روز جمعه گزارش کرد که بمبافکنها و جنگندههای چین حملهای را به ناوگروه تهاجمی تئودور روزولت ایالات متحده شبیهسازی کرده است.
از طرف دیگر، طبق گزارش فایننشالتایمز، خلبانهای بمبافکنهای چین نیز ظاهراً دستورات حمله دریایی و شبیهسازی شلیک موشکهای ضدکشتی را تأیید کردهاند.
کاپیتان «مایک کافکا» سخنگوی فرماندهی بخش هند و اقیانوسیه آمریکا در بیانیهای ایمیلی به بیزنس اینسایدر در این خصوص گفت: «ناوگروه تهاجمی تئودور روزولت از نزدیک تمامی فعالیتهای نیروی دریایی و هوایی ارتش آزادی خلق (چین) را تحت نظر دارد و در هیچ زمانی آنها تهدیدی برای کشتیهای نیروی دریایی، هواپیماها و یا ملوانهای ایالات متحده ایجاد نکردهاند».
یکی از مقامهای دفاعی آمریکا اعلام کرد که هواپیماهای چین بیش از ۲۵۰ مایل به کشتیهای نیروی دریایی آمریکا نزدیک نشدهاند ولی یک حمله شبیهسازی شده انجام گرفت.
کافکا در ادامه بیانیه خود اعلام کرد که «فعالیتهای ارتش آزاد خلق در اینجا، جدیدترین مورد از زنجیره اقدامات تهاجمی و ثباتزدا بوده است. این اقدامات نمایانگر تلاش ارتش آزاد خلق برای استفاده از ارتش به عنوان ابزاری برای ترساندن یا زورگویی به کسانی است که در آبها و حریم هوایی بینالمللی فعالیت میکنند و این اقدامات همسایگان و آنهایی را نیز شامل میشود که با ادعاهای ارضی آنها در رقابت هستند».
این مقام آمریکایی در ادامه تأیید کرد که ایالات متحده همچنان به فعالیتهای خود در دریای جنوب چین ادامه میدهد و در این خصوص گفت: «ایالات متحده به پرواز، سفر دریایی و عملیات را در هرجایی که قوانین بینالمللی اجازه دهد، ادامه میدهد و عزم خود را از طریق حضور عملیاتی ما در سراسر منطقه نشان میدهد».
اواخر یکشنبه هفته گذشته، ایالات متحده در ادامه اقدامات تحریکآمیز خود در قبال تایوان که چین آن را بخشی از سرزمین واحد خود میداند و بالا گرفتن تنشها در این منطقه، ناوگروه تهاجمی به هدایت «یواساس تئودور روزولت» را وارد دریای چین جنوبی کرد و مدعی شد که ارتش آمریکا مدعی شد که هدف از این اقدام ارتقای «آزادی دریاها» است.
پکن بارها از نزدیک شدن کشتیهای نیروی دریایی آمریکا به جزایر تحت کنترل چین در دریای چین جنوبی شکایت کرده است.
پیشتر مقامهای تایوان مدعی شدند که چند جنگنده و بمبافکن ارتش چین «منطقه شناسایی پدافند هوایی تایوان» را نقض کردند.
این اقدام تحریکآمیز واشنگتن، تنها چند روز بعد از سوگند «جو بایدن» به عنوان رئیسجمهور آمریکا انجام شده است.
دولت سابق آمریکا در واپسین روزهای عمر خود، تمام محدودیتهایی که آمریکا از دههها قبل بر روابط با تایوان اعمال کرده بود را لغو کرد.
فارس