سید عمار الحکیم: بدون بازبینی نتیجه انتخابات، صلح و امنیت در عراق از بین خواهد رفت

سید عمار الحکیم: بدون بازبینی نتیجه انتخابات، صلح و امنیت در عراق از بین خواهد رفت
سه شنبه 25 آبان 1400 - 15:00

رهبر جریان حکمت ملی عراق در سخنانی گفت که تردیدهای جدی در خصوص صحت نتیجه اعلام شده انتخابات پارلمانی وجود دارد.

العالم - عراق

«سید عمار الحکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق امروز (سه‌شنبه) در سخنانی در کنفرانس «امنیت و صلح» در استان دهوک گفت که تردیدهای روشنی در خصوص صحت و سلامتی روند انتخابات اخیر پارلمانی وجود دارد و در صورتی که بازبینی واقعی در نتایج آن صورت نگیرد، صلح و امنیت عراق تهدید می‌شود.

به نوشته وبگاه المعلومه، او گفت: «اگر بازبینی واقعی در این نتایج جعلی و زشت صورت نگیرد و اگر جلوی تلاش‌ها و طرح‌ها برای تحمیل آن گرفته نشود، امنیت، صلح، حاکمیت، نظم و نهادهای تثبیت شده دیگر وجود نخواهند داشت».

او با اشاره به وجود چندین تهدید نگران‌کننده در سطح داخلی عراق، گفت: «مشارکت پایین در انتخابات، تردیدهای واضح در صحت نتیجه اعلام شده، عدم رضایت گسترده، تردید در اعتبار نهادهای حاکمیتی و اقداماتشان، احساس بی عدالتی و نبود کرامت و حس میهن‌پرستی، سرشکستی ادامه‌دار و نگرانی از حال و آینده، تمامی مسائلی هستند که موجب نگرانی است و باید به شکل ریشه‌ای حل و فصل شوند».

عمار الحکیم در ادامه تأکید کرد که علی‌رغم دستاوردهای سیاسی و امنیتی در عراق، اما تحولات منطقه‌ای و تهدیدات داخلی از سوی دیگر، همچنان از موانع اصلی رشد و توسعه عراق محسوب می‌شوند.

طبق آخرین اعلام نتایج انتخابات اخیر پارلمانی، گروه سیاسی «تحالف القوی» که با ائتلاف جریان حکمت ملی عراق به رهبری عمار الحکیم و ائتلاف النصر به رهبری حیدر العبادی، تشکیل شده بود، تنها پنج کرسی به دست آورده است. هرچند این نتایج قطعی نیست و با اعتراض شدید گروههای شیعه همراه شده است و آن‌ها معتقد به دستکاری گسترده در نتیجه آراء و دخالت برخی کشورهای خارجی از جمله آمریکا و امارات در روند انتخابات هستند. جمعه دو هفته پیش، تظاهرات مردم در بغداد به خشونت کشیده شد و در درگیری میان نیروهای امنیتی و معترضان، دست‌کم یک نفر کشته و ۱۲۵ نفر زخمی شدند.

با این وجود برخی رسانه‌های عراقی گزارش می‌دهند که در پی نشست اخیر نخست‌وزیر، رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی قضایی عراق با هیأت هماهنگی گروه‌های شیعی عراق موسوم به «چارچوب هماهنگی»، از شدت تنش‌های سیاسی کاسته شده است و نیروهای حاضر در این هیأت در حال رایزنی با جریان صدر به منظور تشکیل یک دولت توافقی هستند.

فارس

پربیننده ترین خبرها