دریادار ایرانی خبر داد؛

اولین موتور دیزل دریایی تمام ایرانی بزودی رونمایی خواهد شد

اولین موتور دیزل دریایی تمام ایرانی بزودی رونمایی خواهد شد
يکشنبه 7 آذر 1400 - 08:52

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: اولین موتور دیزل دریایی که تماماً به دست جوانان این کشور طراحی و ساخته شده است به زودی رونمایی می‌شود.

العالم - ایران

امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در برنامه نگاه یک، شبکه اول سیما در خصوص دستاوردهای نیروی دریایی که به مناسبت هفتم آذر روز نیروی دریایی رونمایی خواهد شد گفت: اولین موتور دیزل دریایی که تماماً به دست جوانان این کشور طراحی و ساخته شده است به زودی رونمایی می‌شود، این موتور که قطعات آن کاملاً ایرانی است در روزهای آینده رونمایی و بر روی اولین ناو موشک انداز ایرانی نصب خواهد شد.

وی ادامه داد: این موتور از ویژگی‌های بسیار خاصی برخوردار است و متناسب با تداوم مأموریت‌های نیروی دریایی ساخته شده و توانست کشور را در تولید موتورهای دیزلی به خودکفایی برساند. در سطح جهان تنها پنج کشور هستند که توان ساخت موتورهای دیزلی دریایی را دارند و خوشبختانه ایران با تولید این موتورها جزو این کشورها قرار گرفته است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه به عملیات مروارید در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: عملیات مروارید نتیجه یک سلسله عملیات‌هایی بود و در واقع نتیجه و گل کار رزمندگان ما در نیروی دریایی ارتش بود که موجب شد مسیر جنگ تغییر پیدا کند.

وی ادامه داد: این عملیات از ویژگی‌های خاصی برخوردار است که اولین ویژگی آن قطع کردن شاهرگ اقتصادی دشمن بود و با انهدام سکوهای نفتی عراق توان صادرات نفت عراق از بین رفت.

امیر ایرانی ادامه داد: انهدام توان دریایی ارتش بعث عراق یکی دیگر از دستاوردهای ما در عملیات مروارید بود که در آن روزهای ابتدایی جنگ اتفاق افتاد و اهمیت این عملیات را نشان می‌دهد. از سوی دیگر با انهدام توان دریایی ارتش بعث و خطوط مواصلاتی تجارت دریایی ایران برای صادرات نفت و صادرات کالا و ورود کالاهای اساسی ایمن شد و ارتش عراق در حوزه دریا دیگر نتوانست از طریق نیروی دریایی این خطوط دریایی را تهدید کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به رشادت‌های رزمندگان نیروی دریایی ارتش و خدمه ناوشکن پیکان اشاره کرد و گفت: در آن مقطع انهدام توان دریایی رژیم بعث واجب و لازم بود و تلاش و همت و کادر ناو همیشه قهرمان پیکان به گونه‌ای بود که تا آخرین لحظه و اهدای جان شأن ایستادند و از منافع جمهوری اسلامی ایران دفاع کردند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: اگرچه دفاع مقدس پایان داشت اما جنگ و تهدید در حوزه نظامی همواره وجود داشته و دشمنان با نیت شوم همواره تلاش کرده اند منافع جمهوری اسلامی ایران را تهدید کنند بر همین اساس دشمنان تلاش کردند که خطوط تجاری ایران را دچار مشکل و اقتصاد کشور ما را با مسائلی روبه‌رو کنند در این زمان بود که نیروی دریایی ارتش مأموریت اسکورت کشتی‌های تجاری و نفتکش‌ها را برعهده گرفت و توانست به خوبی مأموریت را به انجام برساند این مأموریت امروز هم با گسترش دزدی دریایی ادامه پیدا می‌کند و امروز مرزهای اقتصادی ما به بیش از ۲ هزار کیلومتر از مرزهای خشکی گسترش یافته است.

امیر ایرانی در خصوص جایگاه نیروی دریایی ارتش در حوزه ساخت تجهیزات و شناورها مورد نیاز گفت: ما از بازسازی شناورها شروع کردیم و بعد از آن وارد حوزه ساخت شناورها شدیم، البته همه مراحل با فرمان مقام معظم رهبری اجرا شد و روند تولید ناوشکن‌ها بنا بر خواست فرمانده معظم کل قوا ادامه پیدا کرد و بر همین اساس همه بخش‌ها پای کار آمدند و با ابتکار و خلاقیت امروز به جایی رسیده ایم که می‌توانیم شناورهای سطحی مورد نیاز را تولید کنیم.

وی پیام توانمندی حوزه دفاعی کشور را بی اثر بودن تحریم‌ها دانست و گفت: امروز ما در لبه‌های دانش و فناوری حرکت می‌کنیم و من فکر نمی‌کنم در حوزه فناوری نقطه غیر قابل دسترسی برای ما وجود داشته باشد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: اینکه در حوزه‌های دیگر ضعف داریم به دلیل این است که هنوز نمی‌خواهیم بپذیریم جوانان ما دارای توانمندی‌های بالایی هستند و جزو سطوح بسیار بالایی در سطح جهان هستند.

وی ادامه داد: این قدرتی که در حوزه دریا به دست آمده به دلیل در کنار هم قرار گرفتن تجربه و دانش است، بسیاری از جوانان ما تجربه دریا و دریانوردی را ندارند اما وقتی در کنار پیشکسوتان حوزه دریا قرار می‌گیرند دانش و تجربه با هم می‌تواند موجب به وجود آمدن تجهیزات بسیار پیشرفته شود.

امیر ایرانی نیروی دریایی را یک نیروی علمی و دانشگاهی دانست و گفت: همانگونه که فرماندهی معظم کل قوا گفت نیروی دریایی، نیروی نظامی، علمی، سیاسی و بین‌المللی است، ویژگی‌های نیروی دریایی و تجهیزاتی که در آن استفاده می‌شود ملزم می‌کند که این نیرو متصل به دانش و دانشگاه باشد. نتیجه همکاری نزدیک نیروی دریایی با مراکز علمی و تحقیقاتی می‌شود یک ناو تمام ایرانی به عنوان سهند که می‌تواند دور دنیا را دریانوردی کند و سالم به کشورمان بازگردد.

وی ایران را قدرت اول دریایی در سطح منطقه دانست و گفت ایران توان ساخت تجهیزات در سه سطح زیرسطحی، سطحی و هوایی را دارد و این به معنای آن است که ما به یک قدرت دریایی مختلف در سطح منطقه و جهان تبدیل شده ایم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: حضور نیروی دریایی در آب‌های فرا دست نشان دهنده دست بلند جمهوری اسلامی ایران در آب‌های آزاد است و توان و دانش والای جوانان ایران اسلامی را نشان می‌دهد و اگر ما امروز در عرصه دریا حرفی برای گفتن داریم به دلیل همین توانمندی علمی و فناوری است زیرا ما می‌توانیم تمامی تجهیزات مورد نیاز خود را تولید و به کار بگیریم و این توانمندی‌ها و قدرت در شرایطی به دست آمده که در تحریم‌های کامل بوده ایم.

امیرانی یادآور شد: نیروی دریایی در تمامی سطوح توان پاسخگویی به تمامی تهدیدات را دارد و دشمنان ما نیز به خوبی از این توانمندی‌ها آگاه هستند. دشمنان ما به خوبی می‌دانند که اگر خطایی کنند پاسخ قاطعی از سوی ایران دریافت خواهند کرد.

فرمانده نیروی دریایی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات انجام شده توسط این نیرو در سواحل مکران در پی فرمان فرمانده معظم کل قوا اشاره کرد و گفت: اقدامات گسترده‌ای در دوران امیر دریادار سیاری در سواحل مکران انجام شد اما سایر بخش‌ها برای احیای سواحل مکران به اندازه نیروی دریایی پای کار نیامدند.

وی تصریح کرد: سواحل مکران می‌تواند در واژه‌های توسعه اقتصادی کشور باشد و برای تحقق این مهم باید نگاه‌ها دریای شود و همه در کنار هم قرار بگیرند تا این مهم تحقق پیدا کند.

امیر ایرانی اظهار داشت: امروز دشمن توانمندی‌های نیروهای مسلح ایران را در حوزه نظامی به خوبی می‌دانند به همین دلیل به سمت سایر حوزه‌ها می‌رود تا توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران را در عرصه‌های مانند محیط زیست و اقتصادی با چالش روبرو کند بر همین اساس باید آمادگی آن را داشته باشیم که با همکاری و همراهی در سایر عرصه‌ها نیز از ظرفیت‌های عظیم کشور استفاده و توطئه‌های دشمن را با شکست مواجه کنیم.

مهر

پربیننده ترین خبرها