سایه سنگین بایدن بر نشست جده

دوشنبه 27 تير 1401
12:30
سایه سنگین بایدن بر نشست جده جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا با کلماتی تحقیرآمیز، هدف اصلی سفرش به منطقه خاورمیانه را "حفظ امنیت و قدرت آمریکا" از طریق فشار به سعودی و امارات برای افزایش تولید نفت و نیز ائتلاف تل آویو با کشورهای منطقه از طریق ایجاد ائتلاف نظامی برای رویارویی با ایران عنوان کرده بود و همین باعث شد از او استقبال نشود.

العالم- کشکول

تحلیلگران سیاسی در ارزیابی نتایج سفر جو بایدن به منطقه اختلاف‌نظر دارند؛ بیشتر این تحلیلگران این سفر را ناموفق توصیف کرده‌اند.

به نظر می‌رسد سیاست ایجاد تنش، بحران‌آفرینی، بسیج ارتش‌ها و ایجاد ائتلاف‌های نظامی به منظور چپاول ثروت کشورهای منطقه در راستای منافع و مصلحت اسرائیل، مانند گذشته نبوده و طبق انتظارات آمریکا عملی نشده است؛ زیرا با وجود ارعاب‌ها و هیاهوی آمریکایی- صهیونیستی، صدای عقل و تدبیر نزد میزبانان بایدن قوی‌تر بود.

برای بیشتر کشورهای منطقه محرز شده است که آخرین چیزی که بایدن به آن فکر می‌کند، امنیت و ثبات منطقه است و به جز سخن گفتن از امنیت و ثبات اسرائیل، قصد ندارد از واژگان "امنیت" و "ثبات" استفاده کند که البته امنیت و ثبات- به زعم آمریکایی‌ها- در سایه متزلزل کردن امنیت و ثبات کشورهای منطقه محقق می‌شود.

زمانی‌که آمریکا برای ایجاد ائتلاف "عربی- اسرائیلی" یا ادغام کردن سامانه‌های دفاع هوایی کشورهای منطقه با سامانه دفاع هوایی رژیم تروریستی سخن می گوید، سامانه ای که شبانه‌روز علیه ملت فلسطین و ملت‌های منطقه عمل و ایران را نیز تهدید می‌کند، آیا این امر به مثابه شریک کردن کشورهای منطقه در جنایات اسرائیل تلقی نمی‌شود؟ آیا آمریکا درصدد است که با این سیاست، کشورهای عربی را به سپر انسانی برای اسرائیل تبدیل کند؟

به نظر می‌رسد بیشتر کشورهای مشارکت‌کننده در نشست جده، در زمان مناسب دریافتند که به خاطر خوشایند اسرائیل و آمریکا، دشمنی غیرقابل توجیه با کشور مسلمان و همسایه‌ای مانند ایران که با آن روابط تاریخی، مذهبی، اجتماعی، سیاسی دارند، اشتباه و خطایی مهلک است.

0% ...

آخرین اخبار

عقب نشینی‌ اشغالگران از الخلیل پس از ۱۰ روز یورش


 پیشروی نیروهای صنعا به سمت خلیج عدن و نزدیک شدن به مناطق ساحلی


مقام‌های آلمان خشونت در اعتراضات را به گردن عناصر نفوذی انداختند


سقوط بنیان های پروژه استعماری؛ پایان دوره ترامپ و نتانیاهو


بقائی: تنگه هرمز باز نمی‌شود مگر اینکه مطالبات ایران رعایت شود/ نمی‌توان از امنیت سخن گفت و محاصره علیه ایران را ادامه داد/ آمریکا بزرگترین تهدید علیه رژیم عدم اشاعه است


تاکید وزرای خارجه ایران و ترکمنستان بر توسعه همکاری سیاسی و اقتصادی


بلومبرگ: ایران آماده پاسخ ویرانگرتر به حملات آمریکاست


ضرب‌شست ایران به چشم آمریکا در دریا


درگیری یهودیان حریدی با پلیس در سرزمین های اشغالی


وزیر اقتصاد: تلاش آمریکا برای فروپاشی اقتصاد ایران شکست خورده است