زلال قرآن (1604)؛

آیا عالم آخرت مقصد حیات دنیائی است؟

پنج‌شنبه 12 آبان 1401
21:26
آیا عالم آخرت مقصد حیات دنیائی است؟

العالم - زلال قران

با برداشت از آیات زیر:
1– آیه 11 سوره مبارکه روم:

« اللَّـهُ يَبْدَأُ الْخَلْقَ ثُمَّ يُعِيدُهُ ثُمَّ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ»

ترجمه: (خداست که خلق را نخست (از عدم) پدید آرد و باز (پس از مرگ و فنا) باز گرداند و همه به حضرت او بازگردانیده می‌شوید).
2– آیه 32سوره مبارکه انعام:

« وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَعِبٌ وَلَهْوٌوَلَلدَّارُالْآخِرَةُ خَيْرٌ لِلَّذِينَ يَتَّقُونَ أَفَلَا تَعْقِلُونَ»

ترجمه: (و زندگی دنیا جز بازی و هوسرانی هیچ نیست و همانا سرای دیگر برای اهل تقوا نیکوتراست، آیا تعقل نمی‌کنید).
مرجع و مقصدحرکت تکاملی موجودات عالم (از جمله انسان) پیشگاه خداوندعلّی عظیم است، و تمامی مخلوقات پس از خلقت در دنیا و طی مراحل کمال در آن، راهی جهان آخرت می گردند و در نهایت به پیشگاه الهی می رسند.
به بیان فلسفی:
« دنیا مرحله قوّه قیامت و قیامت مرحله فعلیت آن است».
یعنی اینکه مخلوقات دنیا و اعضاء و اجزاء آنها تا زمانی که در مرحله قوّه و استعداد هستند همانند کِشتی روان در دریای موّاج دنیا به سوی مقصد اعلای حیاتشان در حرکتند و وقتی استعدادهای ذاتیشان باکمالیابی تماماً به فعلیت برسد از حرکت و تغییر و تبدیل و تحول باز ایستاده و آرام می گیرند.
پس می توان گفت: لازمه خروج از قوه به فعل، تغییر و تکامل است که الزاماً باید در دنیا اتفاق بیفتد و نتیجه آن به عالم آخرت منتقل گردد.

کلید واژه ها
0% ...

آخرین اخبار

امیر قطر: راه‌حل‌های سیاسی و دیپلماتیک در منطقه باید غالب باشد


قدردانی یمن از موضع ایران در جلوگیری از تجاوز آمریکا و حفظ اصل وحدت در منطقه


حکومت بحرین سفر شیعیان این کشور به عراق و ایران را ممنوع کرد


سفیر ایران: ژاپن می‌تواند در بازسازی و توسعه اقتصادی پس از جنگ مشارکت کند


انتشار تصویر ویژه از رهبر انقلاب در کنار امام شهید به مناسبت عید غدیر


رکورد تولید ۸۰ میلیارد کیلووات‌ساعت برق هسته‌ای نیروگاه اتمی بوشهر


سخنگوی سپاه: تخریب فرودگاه کویت کار آمریکا بوده است


گزارش العالم از بحران سوخت و تهیه وعده‌های غذایی گرم در غزه + فیلم


ادعای گروسی درباره ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران


پاسخ قاطع ایران در برابر شرارت های آمریکا موازنه جدیدی ایجاد کرده است+فیلم