العالم - ایران
وفیق مصطفی، عضو حزب محافظه کار انگلیس، در گفت وگو با برنامه مع الحدث شبکه خبری العالم اظهار داشت: آمریکا و به خصوص بایدن و وزیر خارجه او تمایل زیادی به ایجاد فضای صلح و سازش در منطقه و امضای توافقنامه با ایران دارند زیرا این مسأله برای ایجاد ثبات در منطقه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است مخصوصا که ایران هم مثل ترکیه نقش بسیار مهمی در این منطقه ایفا می کند.
وی تصریح کرد: به اعتقاد من "اسرائیل" هم چندان با این تصمیم مخالف نیست بلکه (تمام مخالفت های ظاهری آن) صرفا جنبه مصرف در مانورهای سیاسی دارد. زیرا توافق بین ایران و آمریکا در دراز مدت، از نظر امنیتی به نفع "اسرائیل" است.
عضو حزب محافظه کار انگلیس گفت: کسانی که با این توافقنامه ها یا تلاش های دیپلماتیک مخالفت می کنند اغلب عناصر منطقه ای مثل مصر و برای کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس هستند چرا که از اتحادیه عرب چیزی چز چند کشور باقی نمانده است و بقیه یا تجزیه شده اند یا شکست خورده اند. شمال آفریقا هم اهمیت چندانی به حوادث جاری در ایران نمی دهد و ارتباطی با این موضوع ندارد به جز مصر که با برخی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس مثل عربستان روابط دارد.
وی افزود: کما اینکه نوعی ارتباطات و زد و بند برای ادامه تنش های سیاسی در خاورمیانه حاکم است زیرا حکومت مصر، حکومت نظامی است و ادامه مشکل و تنش در منطقه را برای اینکه ملت خود مشکلات اقتصادی داخلی را فراموش کنند، ضروری می داند. لذا به اعتقاد من ایران در موقعیت قدرت قرار دارد و آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا هم از آمادگی و تمایل کافی برای برقراری روابط قوی با ایران و دیگر کشورها مثل مصر برخوردار است.
وفیق ابراهیم در ادامه می گوید: امضای توافقنامه بین ایران و آمریکا از اهمیت بسیاری برخوردار است. البته نه به خاطر ساخت و در اختیار داشتن سلاح هسته ای. زیرا این سلاح اهمیتی برای ملت ایران ندارد و ایران، دشمن ندارد.. بلکه دارای موقعیت سیاسی است مخصوصا در شرایط فعلی که منطقه دچار از هم گسیختگی است.
وی در پایان تصریح کرد که ایران کشوری بسیار مهم است و می تواند عامل ثبات در منطقه فروپاشیده خاورمیانه مخصوصا در برابر سیاست از نیل تا فرات باشد؛ این سیاست به خصوص در شرایط فعلی که کشورهای عربی و اتحادیه عرب دچار اضمحلال و فروپاشی هستند، مشکل بسیار بزرگی است. امروزه اتحادیه عرب دیگر جایگاهی ندارد زیرا اغلب کشورهای عربی با "اسرائیل" سازش کرده اند. پیشتر دغدغه این کشورها در طول 70 سال دشمنی با "اسرائیل" بود. اما این دغدغه امروز به پایان رسیده است.