ادعای بایدن: کشورهای عربی برای به رسمیت شناختن "اسرائیل" آماده‌اند

ادعای بایدن: کشورهای عربی برای به رسمیت شناختن
جمعه 10 فروردين 1403 - 13:52

«جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا مدعی شد که کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی آماده هستند تا در توافقی در آینده «اسرائیل را به‌طور کامل به رسمیت بشناسند.»

العالم - آمریکا

به گزارش بلومبرگ، جو بایدن ادعا کرد: «من با سعودی‌ها و دیگر کشورهای عربی از جمله مصر، اردن و قطر کار کرده‌ام. آنها آماده به رسمیت شناختن کامل اسرائیل هستند.»

وی این اظهارات را روز گذشته در یک رویداد انتخاباتی برای جمع‌آوری کمک‌های مالی بیان کرد که باراک اوباما و بیل کلینتون روسای‌جمهور دموکرات پیشین ایالات متحده نیز در آن حضور داشتند، هدف این رویداد هدف نشان دادن وحدت حزب دموکرات قبل از انتخابات سراسری و رقابت مجدد با دونالد ترامپ جمهوری‌خواه بود.

رئیس‌جمهوری آمریکا گفت: باید یک طرح پساغزه و مسیری برای [دستیابی به] «راه حل دو دولتی» وجود داشته باشد. لازم نیست [این موضوع] امروز رخ دهد اما این باید پیشرفت داشته باشد و من فکر می‌کنم که می‌توانیم این کار را انجام دهیم.

بایدن در این رویداد همچنین توقف اقداماتی را خواستار شد که« به کشته شدن قابل توجه غیرنظامیان بی‌گناه» در غزه منجر می‌شود.

از سوی دیگر، سخنگوی کاخ سفید به تازگی اعلام کرد که بحث درباره عملیات نظامی "اسرائیل" در رفح «فوری» و در حال برنامه‌ریزی برای تعیین زمان مذاکرات با تل آویو در واشنگتن است.

پیش از این، تارنمای آمریکایی «اکسیوس» به نقل از چهار مقام آمریکایی و "اسرائیلی" اعلام کرد: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر [رژیم] "اسرائیل"، قصد دارد تا اوایل هفته آینده دو مقام ارشد "اسرائیلی" را برای گفت‌وگو در کاخ سفید درباره عملیات نظامی احتمالی در رفح به واشنگتن بفرستد.

این درحالی است که روز دوشنبه نتانیاهو سفر همین افراد به واشنگتن را در اعتراض به اقدام آمریکا در وتو نکردن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد با موضوع آتش‌بس در غزه و آزادی اسرا، لغو کرد.

دفتر نتانیاهو در بیانیه‌ای اعلام کرد: آمریکا از مواضع قاطع خود عقب نشینی کرده است و هیات "اسرائیلی" به واشنگتن نخواهد رفت. این اقدام آمریکا به تلاش‌ها برای آزادی اسرا لطمه می‌زند؛ زیرا حامل پیامی برای حماس است که فشارهای بین‌المللی اجازه دستیابی به توافق آتش‌بس بدون آزادی اسرا را خواهد داد.

پس از نزدیک به ۶ ماه از جنگ اسرائیل در غزه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۴ با ۱۴ رای مثبت این شورا و نیز رای ممتنع آمریکا، با قطعنامه‌ ۲۷۲۸ برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه موافقت کردند تا در ۱۵ روز باقیمانده در ماه مبارک رمضان آتش‌بس برقرار شود.

آمریکا پیش‌تر سه قطعنامه آتش‌بس را وتو کرده بود، اما این بار به این قطعنامه رای ممتنع داد و به این ترتیب، بدلیل عدم مخالفت اعضای دائم شورای امنیت و بدون هیچ مخالفتی این قطعنامه به تصویب رسید. این قطعنامه را ۱۰ عضو غیردائمی شورای امنیت تنطیم کرده بودند.

گروه‌های مقاومت فلسطین به رهبری حماس، ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم صهیونیستی آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا برقرار شد. این وقفه یا آتش‌بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم "اسرائیل" حملات علیه غزه را از سرگرفت.

ایرنا

پربیننده ترین خبرها