العالم - فلسطین اشغالی
تارنمای هیل نوشت که این سازمان در آخرین گزارش خود اعلام کرد جنگی که بر اساس گزارش های وزارت بهداشت غزه منجر به شهادت بیش از ۴۴ هزار فلسطینی و آوارگی ۹۰ درصد از جمعیت غزه شده، "آنچنان آسیبهای جسمی و روحی ایجاد کرده که هر نظام بهداشتی کارآمد را از کار می اندازد. "
در این گزارش آمده است: مشاهدات دست اول ما از فاجعه پزشکی و انسانی غزه با توضیحات ارائه شده توسط تعداد فزاینده ای از کارشناسان و سازمان های حقوقی مطابقت دارد که در غزه نسل کشی در حال وقوع است.
پزشکان بدون مرز، نیروهای صهیونیستی را مسبب ایجاد شرایط "غیرقابل تحمل" دانست و گفت که تل آویو در پاسخ به حملات ۷ اکتبر حماس، "کل جمعیت را زیر بمب و آوار درهم می کوبد. "
پزشکان بدون مرز اعلام کردند که با توجه به ممنوعیت دسترسی به تجهیزات پزشکی و اقلام ضروری توسط اسرائیل، از اواسط اکتبر تنها ۱۷ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان غزه به طور کامل فعالیت کرده و ۱۹ بیمارستان دیگر قادر به خدمات رسانی نیستند. چندین تیم مجبور به انجام عمل جراحی بدون بیهوشی کافی بوده و به دلیل شرایط تحمیلی شاهد مسائلی مانند بیماری های پوستی، عفونت مجاری تنفسی و اسهال بوده اند.
این گزارش می افزاید: سازمان پزشکان بدون مرز شاهد ۱۴ ماه حملات مکرر به غیرنظامیان، از بین بردن زیرساختهای ضروری غیرنظامی از جمله اماکن درمانی و جلوگیری نظام مند از دریافت کمکهای بشردوستانه بوده برای از بین بردن بافت جامعه غزه بوده است.
سازمان مذکور همچنین خبر داد که کارکنان آن در طول سال گذشته هدف ۴۱ حمله یا حادثه خشونت آمیز ناشی از حملات هوایی و غیره قرار گرفتند که منجر به مرگ ۸ نفر از همکاران این سازمان و مرگ و جراحت "بسیاری" از اعضای خانواده آنها شد.
پزشکان بدون مرز اضافه کرد که اگر جنگ امروز به پایان برسد، تأثیر آن بر نظام درمانی به نحو "بی سابقه ای" دراز مدت خواهد بود.
در این گزارش آمده است: کل جامعه غزه نیاز به بازسازی دارد. تعداد خیره کننده ای از مجروحان جنگی ممکن است به سال ها توانبخشی نیاز داشته و با خطر عفونت، قطع عضو و معلولیت دائمی روبرو باشند. آسیب روانی ناشی از جنگ، از دست دادن خانه و اعضای خانواده، شرایط دشوار زندگی و جابجایی های مکرر مستلزم امداد فراوان و فوری در طول نسل های متمادی است.