العالم - فلسطین اشغالی
این تارنمای خبری تحلیلی انگلیسی در گزارش خود با عنوان «مروری بر یکسال فلسطین: نسل کشی، مقاومت و پرسش های بیپاسخ» آورده است: یک سال جنگ بیرحمانه و نسلکشی اسرائیل در غزه نتوانست به پایان درگیریها منجر شود.
برعکس، سال ۲۰۲۴ همانطور که شروع شده بود، با نبردهای شدید در همه جبههها به پایان رسید و بیتلاهیا، شهری که قرار بود «تسخیر» شده باشد، همچنان در خط مقدم مبارزه باقی ماند. بیتلاهیا نمادی کوچک از شکست جنگ اسرائیل در نوار غزه است؛ جنگی خونین که با وجود ویرانی گسترده، پاکسازیهای قومی، گرسنگی و نسلکشی، به هیچ نتیجهای نرسیده است. هر روز از این جنگ وحشتناک یادآور این است که هیچ راهحل نظامیای برای این درگیری وجود ندارد و اراده فلسطینیان، به هر قیمتی، شکستناپذیر است.
میدل ایست مانیتور تاکید دارد: با وجود این، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل، همچنان راضی نشده است. او سال را با وعدههای «پیروزی کامل» آغاز کرد، اما آن را بهعنوان یک جنایتکار تحت تعقیب توسط دیوان کیفری بینالمللی (ICC) به پایان رساند.
در بخش دیگر این گزارش آمده است که رژیم صهیونیستی از همان روزهای نخست جنگ، برای پاکسازی قومی فلسطینیها همه جنبههای زندگی در نوار غزه را هدف قرار داد. این شامل بیمارستانها، نانواییها، بازارها، شبکههای برق و ایستگاههای آب شد و در این راستا مخصوصا بیمارستانهای غزه، سهم بیشتری را از حملات اسرائیل دریافت کردند.
طبق گزارش فوق، سرخوردگی این رژیم از روندهای جنگی به تدریج افزایش یافت و حتی تلاش مذبوحانه آن برای کنترل روایت جهانی در مورد نسل کشی غزه تا حد زیادی شکست خورد.
دیوان بینالمللی دادگستری در ۱۹ ژوئیه، پس از استماع شهادت بیش از ۵۰ کشور، حکمی تاریخی صادر کرد که «تداوم حضور اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین غیرقانونی است». این حکم که اجماع بینالمللی را در این مورد بیان میکرد، در ۱۷ سپتامبر به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل تبدیل شد که «خواستار پایان دادن به اشغال فلسطین توسط اسرائیل ظرف ۱۲ ماه آینده» است.
گزارش اضافه کرد: همه اینها در عمل به آن معنی بود که تلاش اسرائیل برای عادی سازی اشغال فلسطین و اقدام آن برای الحاق غیرقانونی کرانه باختری از سوی جامعه بین المللی بی اثر تلقی شد. با این حال، اسرائیل پافشاری بیشتری کرد و خشم خود را علیه فلسطینیان کرانه باختری افزایش داد و آنها نیز یکی از بدترین کشتارهای اسرائیل در این سالهای طولانی را تجربه کردند.
به گزارش ایرنا، این گزارش در پایان حکم تاریخی ۲۱ نوامبر دیوان کیفری بینالمللی مبنی بر بازداشت نتانیاهو و وزیر دفاع او «یوآو گالانت» را نور امیدی هرچند ضعیف دانست که نشان داد جهان ممکن است آماده پاسخگو کردن رژیم صهیونیستی به خاطر جنایات فراوانش باشد.
میدل ایست مانیتور در پایان تصریح کرد: سال ۲۰۲۵ در واقعیت می تواند آن لحظه نقطه عطف باشد. با این حال، تا آنجا که به فلسطینی ها مربوط می شود، حتی با ناکامی جامعه بین المللی در متوقف کردن نسل کشی و پاسخگوکردن اسرائیل، استقامت آنها تا زمانی که سرانجام آزادی حاصل شود، پرقدرت باقی خواهد ماند.