آیا رژیم "اسرائیل" در صورت ارتکاب حماقت، پاسخ ایران را تاب خواهد آورد؟

شنبه 8 دی 1403 - 22:25

یک تحلیل گر عرب گفت: ارزیابی اسرائیلی ها این است که هرگونه حمله نظامی به ایران واکنش گسترده این کشور را به دنبال خواهد داشت.

العالم-ایران

برنامه تحلیلی "العین الاسرائیلیه" شبکه خبری العالم این بار به بررسی تهدیدات پیاپی علیه ایران و پیامدهای هرگونه حمله احتمالی علیه این کشور و نیز اهداف رژیم صهیونیستی در سوریه و بازتاب حملات یمن به سرزمین های اشغالی فلسطین بویژه در سایه شکست سپر موشکی صهیونیست ها در برابر موشک های یمن و دیدگاه کارشناسان در این خصوص پرداخته است.

با توجه به تمرکز تحلیل گران و کارشناسان رسانه های عبری زبان بر این موضوعات، در این قسمت از ویژه برنامه "العین الاسرائیلیه"، شبکه خبری العالم میزبان استاد "نبیه عواضه" بود که به بررسی تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه ایران پرداخت.

عواضه تصریح کرد که اختلافات سیاسی زیادی درباره حمله نظامی علیه ایران در محافل اسرائیلی وجود دارد و بحث اصلی برسر خطرات احتمالی این حمله است که ممکن است دستاوردهای ادعایی رژیم صهیونیستی در غزه، لبنان و سوریه را درپی نداشته باشد.

این تحلیل گر عرب با اشاره به نگرانی های جدی در محافل اسرائیلی درخصوص پاسخ ایران به هرگونه تجاوزگری این رژیم گفت: ارزیابی اسرائیلی ها این است که هرگونه حمله نظامی به ایران واکنش گسترده این کشور را به دنبال خواهد داشت.

وی در این خصوص به تجربیات اسرائيل در ارتباط با یمن اشاره می کند که ثابت شده است که شلیک یک موشک از سوی یمن موج گسترده نگرانی در اسرائيل را بوجود می آورد به گونه ای که میلیون ها شهرک نشین با شلیک هرموشک یمنی راهی پناهگاه ها می شوند.

این تحلیلگر در ادامه خاطرنشان می کند که حملات موشکی احتمالی ایران بسیار تاثیرگذارتر از حملات موشکی یمن خواهد بود زیرا ایران از قدرت نظامی بالایی برخوردار است که به هیچ وجه قابل مقایسه با یمن نیست و در این صورت حمله احتمالی ایران باعث بروز مشکلات زیادی در محافل صهیونیستی شده و ممکن است به فراموشی اهداف بزرگ تری که این ر‌ژیم دنبال می کند، منجر شود.

عواضه درباره این شکاف سیاسی و نظامی که به بحرانی برای رژٰیم صهیونیست تبدیل شده است، گفت: نتانیاهو همواره تمایل دارد که ارتش را مسئول ناکامی ها بداند و طبق معمول می خواهد اوضاع را به سوی حمله نظامی پیش ببرد این درحالی است که این گزینه با توجه به مواضع آمریکا و اروپا تبعات خطرناکی دارد زیرا برخی تحلیل های راهبردی حکایت از آن دارد که چنین حملاتی می تواند همه چیز را در منطقه به هم بزند و منطقه را منفجر کند.

این تحلیل گر عرب در ادامه در باره وضعیت امنیتی رژیم صهیونیستی تصریح کرد که نتانیاهو از طریق تئوری ایجاد مناطق حائل مشابه آنچه در جنوب لبنان، غزه و کرانه باختری شاهد بودیم، تلاش می کند که جغرافیای اسرائیل را در دو بخش؛ نخست: نظامی ـ امنیتی مانند آنچه در جبالیا در شمال غزه رخ داد و دوم شهرک سازی مانند کرانه باختری، توسعه دهد.

وی تاکید کرد که ارزیابی های اسرائیلی حکایت از آن دارد که اوضاع جدید سوریه بویژه درسایه حرف و حدیث هایی که از تبدیل محور جهادی شیعی به محور جهادی سنی مطرح می شود، هیچ افق مثبتی برای صهیونیست ها وجود ندارد و اسرائیلی ها عقیده دارند که هیچ یک از دو طرف تمایلی به وجود صهیونیست ها در منطقه ندارند.

پربیننده ترین خبرها