به گزارش روز جمعه شبکه خبری العالم، پرده جدید در مراسم روز نهم ماه ذی الحجه(روزعرفه) که امسال مصادف با روز دوشنبه 14 اکتبر است، به کعبه آویخته می شود.
"محمد بن عبدالله باجوده" مدیر کل کارگاه پرده کعبه در مکه مکرمه می گوید که ابریشم خام بکار رفته در پرده کعبه از ایتالیا و سوییس وارد می شود و پس از شستشوی چندین باره ورنگ رزی آن ، به دو صورت ساده و منقوش در می آید، خط ساده همان کمربند اطراف است که بر روی آن ایاتی از قران کریم با نخهای طلایی نوشته می شود.
وی گفت: مقدار طلا و نقره بکار رفته در پرده خانه خدا حدود 120 کیلوگرم و ابریشم 670 کیلوست که هزینه آن حدود 20 الی 22 میلیون ریال سعودی است.
حدود 210 کارگر عربستانی در کارگاه پرده کعبه فعالیت می کنند پس از اتمام این کار و آغاز نصب آن، به محض آنکه پرده قدیم از کعبه برداشته شود، به قطعاتی کوچک بریده می شود تا به عنوان هدیه به شخصیتهای برجسته و هیاتهای اسلامی اهدا گردد.
"حسنین شریف" رییس بخش قلابدوزی که برای بیش از 30 سال در کارگاه پرده کعبه فعالیت می کند، گفت: یکی از عملیات وقت گیر بافت خطوط اسلامی با طلا بر روی پرده است و این مهارتی است که از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود.
وی افزود: کسانی که خواهان آموزش برای کار در کارگاه پرده کعبه هستند، درخواست خود را ارائه می دهند و در حال حاضر 10 کارآموز داریم که 6 نفر از آنها در بخش قلابدوزی تحت نظارت یکی از کارگران آموزش می بینند. دوره آموزش معمولا سه ماه است و شاید در برخی موارد یک سال نیز ادامه داشته باشد.
تقریبا همه کارگران از شهر مکه مکرمه هستند و اغلب آنها تا آخر عمر در این کارگاه مشغول به کار می شوند.
قبل از گشایش کارگاه پرده کعبه در سال 1927، پرده کعبه از 47 قطعه ساخت مصر تشکیل شده بود و مواد آن از سودان، هند، مصر و عراق آورده می شد.
"سلمان لقمانی" رییس بخش بافت خودکار در این کارگاه گفت:ماشینهای ساخت مواد لازم برای پرده جدید در مکه 25 سال است که وارد کشور شده است.
وی افزود: به رغم پیشرفت بزرگ در ماشینهای جدید، اما پرده جدید که سالی یکبار عوض می شود، هشت ماه طول می کشد تا تیم کارگران ماهر ساخت آن را به پایان برسانند.