به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری شبکه العالم، چاقی، خستگی، کاهش هوشیاری، رخوت از مهمترین عوارض کمبود ید در بدن است.
انسان روزانه به 150 میکروگرم یُد نیاز دارد که بسیار اندک می باشد اما کمبود همین میزان، عوارض زیادی را سبب می شود.
به دلیل اهمیت و نقش یُد در سلامت انسانها، روزی را به عنوان روز جهانی عوارض ناشی از کمبود یُد به منظور آگاه کردن مردم به ویژه زنان باردار و کودکان نسبت به خطرات آن نامگذاری کرده اند.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیش از یک میلیارد نفر در جهان با کمبود یُد مواجهند که 20 میلیون نفر از آنان کودک هستند.
یُد عمدتا در آب دریا، ماهی و گیاهان دریایی موجود است.
کارشناسان تغذیه بر لزوم مصرف لبنیات، برخی انواع میوه، سبزیجات و نمک یُددار تأکید می کنند.