به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم به نقل از سایت مغربی "هسپرس"، روزنامه آمریکایی "انترنشنال بیزینس تایمز" تأکید کرد که این معاملهها در دوران انقلابها در کشورهای عربی صورت گرفت، به صورتیکه سلاحهایی که برای مقابله با تظاهرات و اعتراضهای مردمی استفاده می شد، در صدر این نوع سلاح ها قرار داشت.
مغرب با مجموع 2 میلیون دلار، در صدر فهرست کشورهایی قرار دارد که به مؤسسه کلینتون کمک مالی کردهاند. کمترین کمک نیز در این فهرست 66 هزار دلار است.
دراین گزارش تأکید شده است که ارزش تقریبی صادرات اینگونه سلاحها به 9 کشور منطقه طی دو سال انقلاب در کشورهای عربی، به 66 میلیون دلار رسید که شامل 14 مدل از این نوع سلاح بود. این رقم در مقایسه با 2 سال قبل از انقلابها در کشورهای عربی 50 درصد افزایش داشت.
درحالیکه هیلاری کلینتون خودش را به عنوان قهرمان حقوق بشر معرفی میکرد و به کاخ سفید درباره زیاده روی حسنی مبارک رئیس جمهور سابق مصر هشدار میداد، مبارک همچنان در حال خرید سلاح شیمیایی و بیولوژیک از آمریکا بود.
در این گزارش آمده است که چگونه مجموعه اقتصادی نزدیک به مبارک در سالی که اعتراضات در مصر علیه نظام حاکم شدت گرفته بود، 250 هزار دلار به مؤسسه کلینتون کمک کرد؛ به صورتیکه صادرات سلاح به مصر طی سالهای 2009 و 2012 به 6 میلیون و پانصد هزار دلار رسید.
این روزنامه آمریکایی تأکید کرد که این امر درحالی صورت گرفت که هیلاری کلینتون از معاهده منع استفاده از این نوع سلاح ها حمایت کرده بود و مصر در کنار سودان جنوبی و کره شمالی، یکی از 3 کشوری است که در دنیا این معاهده را امضا نکرده است.
وزارت خارجه آمریکا همچنین به عربستان سعودی اجازه داد که 18 میلیون دلار از این مواد در سال 2010 وارد کند، و این رقم در مقایسه با 2 سال قبل از آن 5 میلیون دلار افزایش داشت. این رقم درسالهای 2011 و 2012 تقریبا به همین میزان بود.
طبق این گزارش، عربستان یکی از بزرگترین حامیان مؤسسه کلینتون است به صورتیکه قبل از ورود کلینتون به وزارت خارجه 10 میلیون دلار به این مؤسسه کمک کرده بود.
قبل از ورود کلینتون به وزارت خارجه آمریکا، فروش این نوع سلاحها مانند گاز اشک آور و سلاحهای ضد شورش و واکسنهای ضد سلاح شیمیایی و بیولوژیکی از سوی آمریکا کاهش یافته بود.