به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم ، بررسی مرکز پژوهش های دبیرخانه اتحادیه بانک های عربی نشان می دهد که شمار بیکاران در جهان عرب به 22 میلیون نفر و میانگین بیکاری به گفته صندوق پول کشورهای عربی افزون بر 4/17 درصد در سال 2013 و به گفته اسکوا 8/14 درصد یعنی سه برابر میانگین بیکاری در سطح جهان است.
این گزارش که روز جمعه درنخستین نشست دبیران کل انجمن بانک های عربی و منطقه در بیروت ارایه شد، حاکی است که میانگین بیکاری در جزایر کومور، جیبوتی، سودان، سومالی، موریتانی و یمن که کمترین رشد اقتصادی را داشته اند، حدود 19 درصد، در مشرق عربی شامل اردن، سوریه، فلسطین، عراق، لبنان و مصر حدود 17 درصد، درغرب عربی شامل تونس، الجزایر، مغرب و لیبی حدود 11 درصد و در کشورهای حاشیه جنوب خلیج فارس 7/5 درصد بوده است.
درهمین حال میانگین بیکاری درسوریه به 7/57 درصد، یمن 40 درصد، موریتانی 31 درصد و فلسطین 5/26درصد رسیده است که این وضعیت بازتاب تاثیر گذاری منفی درگیرهای مسلحانه و نبود ثبات سیاسی بر وضعیت اقتصادی این کشورهاست.
درمقابل، میزان بیکاری در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس میانگین های پایین تری داشته و این میزان 5/0 درصد در قطر، 1/2 در کویت، 8/3 درصد در امارات و 3/4 در بحرین بوده است.
این گزارش حاکی است میانگین بیکاری در سوریه از سال 2010 تا 2014 از 6/8 به 7/57 درصد رسیده است، یعنی حدود 72/3 میلیون بیکار که منجر به فقدان منبع درآمد اصلی برای 22/12 میلیون سوری شده است.
افزایش میانگین بیکاری جوانان در کشورهای عربی 29 درصد یعنی بیش از دو برابر میانگین بیکاری در میان جوانان جهان است و در کشورهای عربی که شاهد درگیری و نا امنی است بین 40 تا 50درصد درنوسان است.
صندوق پول عربی میزان بیکاری در میان زنان عرب را نیز 43.4 در صد یعنی سه برابر میانگین جهانی اعلام کرده، در حالی که شمار افراد تحصیل کرده بیکار 40 درصد در برخی کشورهاست.
این گزارش که به نشست گروه 20 ارسال خواهد شد، تاکید دارد که کشورهای عربی هم اکنون با توجه به ادامه درگیریهای مسلحانه و تنشهای سیاسی در برخی از این کشورها و کاهش شدید قیمت نفت در پیچ تاریخی خطرناکی قرار دارند.
نشست دبیران کل انجمن بانک های عربی با حضور کشورهای ترکیه، قبرس، آفریقای جنوبی، آمریکا، ارمنستان و سازمانهای دولتی و مسوولان 26 کشور عربی و خارجی در بیروت برگزار شد.