به گزارش خبرنگار شبکه العالم از صنعا، حملات سنگین جنگنده های سعودی به بیمارستان ها، سبب نایاب شدن کیسه های خون و مشتقات آن و همچنین آمبولانس شده است و تجهیز اتاق های عملیات و آی.سی.یو، ناممکن شده است و این مساله، 400 هزار خانوار یمنی را به کمک های فوری پزشکی نیازمند ساخته است.
این در حالی است که بیمارستان ها و مراکز درمانی صنعا پایتخت یمن نیز شرایطی بسیار دشوار را در سایۀ تجاوز سعودی می گذراند و با کمبود دارو و تجهیزات آزمایشگاه مواجه است که این مساله، جان 6000 هزار بیمار کلیوی و بیش از 25 هزار بیمار سرطانی را به خطر می اندازد.
"عبداللطیف ابوطالب" معاون بیمارستان عمومی الثوره در صنعا، هشدار داد که امکانات حیاتی در همه زمینه ها به صفر رسیده است و این مساله، از تجهیزات آزمایشگاهی تا ساده ترین داروهایی را شامل می شود که هنگام رسیدنِ بیمار به اورژانس می توان با آن جان او را نجات داد. در انبارها حتی یک سرنگ هم دیگر نداریم. تجهیزات جراحی نیز به صفر رسیده است و وسایل پانسمان و ضد عفونی تمام شده است.
بیمارستان عمومی الثوره، که روزانه 2000 تا 2500 بیمار را پذیرش می کند؛ از سه روز پیش مردم را به اهدای خون برای نجات بیماران فراخواند و مردم یمن برای نجات جان هم میهنان خود به این فراخوان لبیک گفتند.
در این میان، وزارت بهداشت یمن، بار دیگر از سازمان ملل خواست توقف تجاوز به یمن را درخواست کند و زمینه ورود دارو به یمن را فراهم کند. بر اساس اعلام وزارت بهداشت یمن، 393558 خانواده و 2460711 آوارۀ یمنی نیازمندِ کمک درمانی فوری است.
افزایش بیماران و زخمی ها و آسیب دیدگان، در شرایطی که بیمارستان های یمن از کمبودهایی اساسی در دارو و تجهیزات رنج می برد، احتمال بروز فاجعه انسانی را قطعی می کند.
26