به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، یک منبع عربستانی که خواست نامش فاش نشود، گفته است: ریاض آماده همکاری در زمینه مدیریت بازار نفت است به شرط آنکه همه تولیدکنندگان در داخل و خارج اوپک همکاری نمایند؛ موضوعی که نشانگر تغییر یا عدول از موضع لجوجانه عربستان بود که پیش از این با پیشنهاد اعضای "اوپک" و دیگر کشورهای خارج آن با کاهش تولید به خاطر اهداف سیاسی به ویژه ضربه زدن به اقتصاد روسیه و ایران مخالفت می کرد.
رأی الیوم با اعلام این خبر نوشت: برخی معتقدند که این منبع عربستانی، شاهزاده "عبدالعزیز بن سلمان" معاون وزیر نفت سعودی است.
"الکساندر فوفک" وزیر نفت روسیه نیز در این باره گفته است، اوپک پیشنهاد کرده که تولید جهانی نفت 5 درصد کاهش یابد که اگر این توافق انجام شود اولین توافق جهانی در یک دهه گذشته برای کمک به کاهش تولید نفت و افزایش بهای این ماده می باشد.
علل این تغییر موضع سعودی، بحران مالی و سیاسی ناشی از عناد سعودی است که باعث 500 میلیارد دلار زیان برای خزانه عربستان و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، کسر بودجه عظیم، استقراض، اجرای سیاست ریاضت اقتصادی به شکل لغو یارانه کالاهای اساسی، اخذ مالیات های جدید و لغو اجرای پروژه های زیربنایی در این کشورها شده است.
سیاست فعلی عربستان فلج ساختن اقتصاد ایران و روسیه است که نه تنها اهدافش به نتیجه نرسیده بلکه نتایجی منفی برای عربستان داشته است؛ در مقابل ایران پس از رفع تحریم ها و افزایش تدریجی توان تولید نفت خود به میزان 500 هزار بشکه اضافه بر تولید قبل از تحریم ها تا قبل از نیمه سال 2016 آماده ورود به بازارهای جهانی است.
امید آن است که این عدول سعودی، جدی بوده و به افزایش بهای نفت بیانجامد تا سود آن به امت عربی و اسلامی، کشورهای تولید کننده نفت مانند اندونزی، ونزوئلا، نیجریه و ایران که عمدتا از کشورهای در حال توسعه هستند رسیده و این فهرست طولانی تر شود.
سیاست های عربستان در زمینه نفت یا مداخله جنگی در امور کشورهای عربی مانند سوریه، یمن و لیبی باعث بی ثباتی منطقه، ایجاد فضای فتنه طایفه ای، هدر رفتن منابع امت و نسل های آتی به ویژه در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، قتل، مجروح شدن و آوارگی میلیون ها بی گناه شده است.
دو سال پیش قیمت نفت جهانی نفت بیش از 110 دلار در هر بشکه بود اما با توطئه عربستان قیمت این ماده حیاتی در زمان کنونی به حدود 30 دلار در هر بشکه رسیده است.
عربستان روزانه بیش از 10 میلیون بشکه نفت تولید می کند که از این میزان حدود هفت میلیون بشکه را صادر می کند. با این تفاسیر عربستان هم اکنون و نسبت به 2 سال پیش روزانه 560 میلیون دلار متضر می شود که این میزان طی یکسال به رقمی بالغ بر 205 میلیارد دلار ضرر می رسد.