به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، در این بین چند شرکت خصوصی نظامی انگلیس برای کار در پایگاههای آمریکایی در عراق کودکان را برای شرکت در عملیات نظامی در آفریقا استخدام کردند.
خبرگزاری اسپوتنیک روسیه تأکید کرد، این موضوع در یک فیلم مستند دانمارکی بررسی شده است.
قهرمانان این فیلم تعریف کردند که از دوران کودکی با سلاح سر و کار داشته اند و آنها را مجبور کرده اند که دست به قتل و تیراندازی بزنند.
به گفته کارگردان، هیچ یک از شرکت های نامبرده در این فیلم مستند، واکنشی به این گفتهها و اعلامیهها نشان ندادهاند. اما رسانههای انگلیس سخنان رئیس یکی از آن شرکتها را نقل کرده است.
وی اعلام کرد که ریاست شرکت از کارمندان جزئیات امر را نپرسیده بود. از اینرو احتمال استخدام نوجوانان برای جنگ در سیرالئون وجود دارد.
شبکه تلویزیونی «ار.ت» در همین رابطه با مادِس اِلِسو کارگردان این مستند به گفتگو نشست.
وی گفت: تعدادی از شرکت های خصوصی نظامی غربی افرادی از فقیرترین کشورها را استخدام و برای خدمت به پایگاه های نظامی غرب اعزام کردند. آنها از پرسنل ارزان برای مأموریتهای معینی استفاده کردند. منظور زنان و مردان بالای 18 سال است که دوران کودکی فوق العاده دشواری داشتند.
در جهان حدود 250 هزار سرباز کودک وجود دارد. گزارش میشود که 40 درصد آنها دخترانی هستند که در بردگی جنسی بسر می برند. این بچهها را مجبور به قتل و کشتن افراد و حتی اعضای خانواده خود میکنند.
به عقیده کارشناسان، اشخاصی که در دوران کودکی برای کشتن آموزش دیدهاند وقتی پس از طی دوره درمان دوباره سر از مناطق جنگی در آوردند نمیتوانند محترمانه نسبت به جان انسان برخورد کنند.
کارگردان این مستند افزود: من با چند نفر صحبت کردم، یکی از آنها مایک وِسِلس آمریکایی است که به درمان روحی — روانی کودکان سرباز در 15 کشور اشتغال دارد. وی گفت وقتی بچه ها، سرباز می شوند، با چیزهایی روبرو می شوند که در این سن باید از آنها دور باشند. اینگونه بچه ها خیلی زود احترام به انسان را از دست می دهند. کشتن، صدمه زدن و تجاوز را می آموزند. در قالب برنامه توانبخشی و درمان ، سعی می شود به کودکان سرباز کمک کنند تا اینگونه کارها را فراموش کنند. اما وقتی این بچه ها در سن بالاتر سر از مناطق جنگی در می آورند احتمال زیادی دارد که افکار آنها دوباره به همان وضعیت اول بازگردد.
شِللی ویتمان مدیر اجرایی سازمان Romeo Dallaire Child Soldiers Initiative یادآور شد که بسیاری از کودکان سرباز به اختلالات مابعد استرس مبتلا می شوند، و تمام عمر از آسیب های جدی روانی در عذاب خواهند بود.
بعضی از کارهایی که آنها هم اکنون انجام میدهند — کار برای شرکت های خصوصی امنیتی، می تواند مواردی از زمانی را به یاد آورد که آنها به عنوان سرباز در عملیات نظامی شرکت داشتند. از جمله یادآوری اعمالی که آنها را مجبور به انجامشان کرده بودند.
وی افزود: وقتی آنها بزرگ میشوند و موضوع آینده آنها مطرح میگردد، باید امکان تحصیل و کمک روانی برایشان فراهم شود. برای آنها امکان واقعی وفق یابی با زندگی صلح آمیز لازم است. خدمت در ارتش و یا شرکتهای خصوصی امنیتی گزینه مناسبی برای آنها نیست.