العالم - آمریکا
خبرگزاری فارس نوشت در گزارشی که پایگاه دیلی بیست منتشر کرده آمده است: «مقامات ارشدی که بخشی از دولت آینده خواهند بود، دارند درباره آنچه که اطلاعات دیده نشده درباره توافق هستهای ایران که آنها پس از ژانویه (روی کار آمدن دولت ترامپ) قادر به علنی کردن آنها خواهند بود، بحث و گفتگو میکنند».
دیلی بیست مدعی است: «انتشار اسناد توافق هستهای ایران قطعا مورد تحسین قانونگذاران تندرو که با توافق مخالفت کردهاند، قرار خواهد گرفت و مورد حمایت افراد منتخب کابینه از قبیل مایکل فلین و مایک پمپئو که برای مشاور امنیت ملی و ریاست سیا انتخاب شدهاند، قرار خواهد داشت».
در ادامه گزارش ادعا شده است: «در توافق هستهای ایران، اسناد غیرطبقه بندی شده زیادی وجود دارد که دولت اوباما عملا انتشار علنی آن را غیرممکن کرده است».
دیلی بیست نوشت: «دولت ترامپ میتواند سه مجموعه اسناد مربوط به ایران را که در انبار ذخیره شده را به زودی منتشر کند چرا که آنها محرمانه نیستند و به فرایند سخت و طولانی مدت خارج کردن آنها از اسناد محرمانه نیازی ندارد».
به ادعای این رسانه آمریکایی این اسناد به این نحو است: «گروه اول 17 سند غیرطبقه بندی شده مربوط به توافق هستهای ایران است که شامل این موارد میشود: نحوه رشد تحقیق و توسعه هستهای ایران به مرور زمان، نامههای رد و بدل شده بین وزرای خارجه مختلف و وزیر خارجه جان کری».
به ادعای دیلی بیست، گروه دوم از اسناد، مربوط به اسناد امضا شده توسط «برت مک گورک» عضو ارشد وزارت خارجه آمریکا است که در آن مفاد و شرایط «تبادل زندانیان» بین آمریکا و ایران توضیح داده شده است. این اسناد مربوط به آزادی 4 زندانی آمریکایی از ایران در ازای 1.7 میلیارد دلار پول نقد به تهران میشود.
این پایگاه مدعی است: «سومین گروه از اسناد مربوط "استثناهای محرمانه و ویژه" در توافق هستهای است که به ایران اجازه داده شده است. این استثناها توسط کمیسیون مشترک توافق که وظیفه نظارت بر اجرای توافق را دارد ایجاد شد».
در ادامه این گزارش به نقل از یک دستیار قانونگذار ارشد جمهوریخواه کنگره آمده است: «امیدوارم رئیسجمهور ترامپ وقتی روی کار آمد، دولت اوباما را در تاریخ کاملا شفاف کند چرا که آنها(دولت اوباما) شفاف نبودند».
در این گزارش به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا که البته به نام و مقامش اشارهای نشده، از نگرانیها در خصوص انتشار اسناد مذکور سخن گفته شده است.
دیلی بیست نوشت: «یک مقام وزارت خارجه منطق دولت اوباما برای عدم انتشار "اطلاعات حساس" در این اسناد را تشریح کرد. به گفته این مقام، برخی از این اسناد میتواند بر برخی دعاوی حقوقی جاری اثر بگذارد در حالی که برخی دیگر از آنها شامل اطلاعات آژانس بین المللی انرژی اتمی می شود».
این مقام وزارت خارجه دولت اوباما تصریح کرد: «ما اسناد مربوطه را به کنگره آمریکا به روشی دادیم که هم از اطلاعات حساس حفاظت کند و هم به همه اعضا توانایی بازنگری آنها(بازنگری اسناد) را بدهد. افشای این اطلاعات فراتر از سطح اعضای کنگره و کارکنانشان، میتواند بر روابط دیپلماتیک آمریکا اثر بگذارد».
انتشار این اسناد در کنگره آمریکا حامیان سرسختی دارد و یکی از آنها «جان مک کین» است که در این باره به دیلی بیست گفت: «همه چیز باید علنی و عمومی بشود. من از این تلاش حمایت میکنم. همه چیز برای مردم آمریکا باید روشن شود».