العالم- ایران
روزهای پایانی مهلت ارسال مدارک لازم برای گرفتن میزبانی جام جهانی ۲۰۲۰ فوتسال در حال سپری شدن است و اگر همه چیز در این مهلت باقی مانده به خوبی پیش برود، شانس کشورمان برای میزبانی این رویداد بزرگ جهانی بیش از پیش بالا خواهد رفت. هر چند این روزها از ژاپن به عنوان رقیب جدی ایران در گرفتن این میزبانی نام برده میشود اما فیفا در آخرین اطلاعیه ارسالی به فدراسیونها، از شانس سه کشور دیگر یعنی لیتوانی، نیوزلند و کاستاریکا نیز خبر داده است.
فیفا ابتدا تا ۱۵ مرداد به کشورها مهلت داده بود تا مدارک خود را ارسال کنند اما در حاشیه برگزاری جام جهانی در کلمبیا قرار شد این زمان تا ۳۰ دسامبر تمدید شود و در حال حاضر تنها ۱۰ روز تا پایان این مهلت، باقی مانده است. به همین دلیل جلسهای روز یکشنبه هفته جاری در کمیته فوتسال برگزار شد و علی کفاشیان سرپرست کمیته فوتسال به افراد مختلف ماموریت داد تا پیگیر امضای فرمهای فیفا باشند.
با پیگیریهای خبرنگار ایسنا، مشخص شد از بین تمام فرمهایی که باید توسط وزارت خانهها و نهادهای مختلف دولتی امضا میشد، تنها پنج امضا باقی مانده است. وزارت امور خارجه، وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ارتباطات و بانک مرکزی جمهوری اسلامی، پنج نهادی هستند که ظرف ۱۰ روز آینده باید فرم های فیفا را امضا کرده و تحویل فدراسیون فوتبال بدهند.
همچنین بر اساس شنیدهها مسعود سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان، حمایت قاطع خود از این میزبانی را اعلام کرده و قرار است در جلسه هیات دولت هفته جاری با وزرای مربوطه رایزنی کند تا فرمها به امضا برسند.
اما یکی از موضوعات اصلی در گرفتن این میزبانی، محل برگزاری مسابقات و ورزشگاهها است. در این زمینه نیز از ۶ شهر به عنوان نامزد برگزاری مسابقات یاد میشود. تهران (ورزشگاه آزادی)، اصفهان (ورزشگاه ۹ دی)، اردبیل (ورزشگاه حسین رضازاده)، ارومیه (ورزشگاه غدیر)، یزد (ورزشگاه شاهدیه) و تبریز (ورزشگاه پورشریفی) به عنوان شهرها و سالنهایی هستند که به فیفا معرفی خواهند شد. ناظران فیفا نیز بعد از بررسی فرم های ارسالی از سوی ایران، به کشورمان خواهند آمد تا امکانات را مورد بررسی قرار دهند.
علی کفاشیان در آخرین مصاحبه خود اعلام کرده ژاپن حاضر است به نفع ایران کنار بکشد و به نظر می رسد این کشور با توجه به میزبانی از المپیک ۲۰۲۰، قید میزبانی جام جهانی فوتسال را بزند اما از سویی دیگر با توجه به میزبانی چرخشی مسابقات، شانس ایران کمتر خواهد بود. چرا که جام جهانی ۲۰۱۲ در تایلند که کشوری آسیایی محسوب میشود برگزار شده و سپس کلمبیا در سال ۲۰۱۶ برگزاری آن را به عهده داشته است. بنابراین بازگشت بازیها به آسیا با سیاستهای فیفا در تعارض است و از همین رو لیتوانی به عنوان کشوری اروپایی از این لحاظ جلوتر از ایران قرار میگیرد.
با این حال فیفا در اعطای میزبانی رویداد مهمی چون جام جهانی، معیارهای بسیاری را ملاک قرار میدهد و پیشرفت و محبوبیت فوتسال در ایران میتواند یکی از نقاط قوت کشورمان در این زمینه باشد. فیفا با توجه به سیاستهای مالی و بازاریابی که دارد، همیشه به دنبال این بوده تا مسابقات جام جهانی با حضور پرتعداد تماشاگران برگزار شود و در کلمبیا برای رسیدن به این هدف اقدامات بسیاری انجام داد اما در صورت برگزاری این بازیها در ایران، میتوان منتظر حضور چشمگیر علاقمندان در ورزشگاه ها بود.
منبع:ایسنا