العالم-ایران
داریوش بهنود قاسمی با اشاره به زمان اجرای طرح نظارت بر بازار شب عید، گفت : طرح نظارتی پایش بازار کالا و خدمات ویژه نوروز از یکم اسفندماه همزمان در سراسر کشور آغار شده و تا پایان فروردین ۱۳۹۶ در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.
وی افزود: کنترل و نظارت بر بازار کالاها و خدمات به عنوان یک ضرورت در حوزه بازرسی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در طول سال مدنظر بوده و طبق روال هر ساله با توجه به افزایش تقاضای مردم در ایام پایانی سال تشدید میشود.
مدیرکل بازرسی و امور قاچاق سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اهداف اجرای این طرح در کشور را تامین کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم، کنترل و نظارت بر وضعیت بازار کالا و خدمات در مراحل تأمین و توزیع، ایجاد بستر مناسب برای تامین و توزیع مایحتاج عمومی، جلوگیری از برخی تخلفات احتمالی و رسیدگی فوری و دقیق و کارشناسی به شکایات و گزارشهای مردمی عنوان کرد.
قاسمی همچنین با اشاره به همکاری های بین سازمانی در این طرح عنوان کرد: به منظور ایجاد هم افزایی با سازمانهای صنعت، معدن و تجارت و اجرای دقیق تر این طرح، کارگروهی متشکل از اصناف و سایر دستگاههای ذیربط مسئول برنامه ریزی و اتخاذ تدابیر لازم برای نظارت و پایش موثر و به هنگام بر فرآیند تامین و توزیع کالا و خمات با قیمت مناسب به مردم شده اند.
وی با اشاره به بخشی از اصنافی که تحت نظارت ویژه شب عید قرار می گیرند، ادامه داد: در طرح نظارتی ویژه نوروز ۱۳۹۶ در سراسر کشور، با مشارکت همه دستگاههای ذیربط از جمله اتاق اصناف فعالیت کلیه واحدهای صنفی خدماتی از جمله نمایشگاههای بهاره، واحدهای اقامتی، اماکن تفریحی – فرهنگی – زیارتی، رستوران ها، حمل و نقل درون شهری، آژانسها (هواپیما، قطار، اتوبوس) میادین میوه و تره بار، سردخانه ها، انبارها، قالیشویی ها، خشکشویی ها، حراج و فروشهای فوق العاده، قنادیها، پارکینگ ها، اتوسرویس ها و دیگر اصناف بازرسی و نظارت می شوند.
دریافت شکایت، شبانهروزی شد
این مقام مسئول تصریح کرد: با برگزاری گشتهای مشترک با سایر دستگاهها و اتحادیه های مربوطه اعم از اصناف و اتحادیه ها، ادارات کل تعزیرات حکومتی، وزارت بهداشت و درمان و اداره کل استاندارد استانها و دیگر دستگاه های ذیربط علاوه بر استقرار اکیپهای بازرسی در قالبهای سیار و ثابت در مراکز عمده عرضه کالا مانند میادین میوه و تره بار، پایانه های مسافربری بین شهری خصوصا استانهای زیارتی و سیاحتی، نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا و سطح شهر و فعالیت مستمر، برای بهبود کیفیت سامانه ستاد خبری ۱۲۴ نیز بصورت شبانه روزی و در تمام اوقات آماده دریافت گزارشها و شکایات مردمی است .
مدیر کل بازرسی و امور قاچاق سازمان حمایت با اشاره به تلاش شبانهروزی و مستمر بازرسان سازمانهای صنعت و معدن و تجارت استانها در فصول مختلف تاکید کرد: گزارشهای دریافتی در کوتاهترین زمان توسط بازرسان، بررسی و در صورت احراز تخلف پرونده مربوطه تشکیل و برای صدور رای به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال می شود و نتایج بررسی نیز متعاقبا به شاکیان اعلام خواهد شد.
نظارت ویژه بر عرضه کالای قاچاق
همچنین در راستای عملیاتی کردن مصوبات ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و تکالیف قانونی محوله به این سازمن در امر مبارزه با قاچاق کالا که سازمان حمایت را در عداد سازمانهای کاشف قرار داده، از عرضه و توزیع هرگونه کالای قاچاق بویژه اقلام هدف طرح نظیر میوه و خشکبار، کیف و کفش، لوازم آرایشی - بهداشتی و ... در سطوح خرده و عمده فروشی بالاخص در غرفه های نمایشگاه بهاره ممانعت خواهد کرد.
قاسمی با اشاره به اهداف کلان تعیین شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: راهبردی که وزارت صنعت، معدن و تجارت برای پایش، کنترل و نظارت بر "نظام تامین و توزیع کالا و خدمات" در سطح کشور در پیش گرفته به ایجاد سلامت و امنیت در فضای کسب و کار منتهی میشود. از اینرو سعی بر این است که با تمرکز بیشتر بر گلوگاههای اقتصادی از بروز تخلفات، از سرمنشأ، جلوگیری شود و به همین جهت از تمام توان انجمن های صنفی، اتحادیه ها و اتاق های اصناف کشور نیز در امر تنظیم و کنترل بازار نهایت بهره برداری صورت گیرد.
مدیر کل بازرسی و امور قاچاق سازمان حمایت از مردم خواست در مبارزه با مفاسد اقتصادی مشارکت داشته باشند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف اعم از گرانفروشی، کمفروشی، عدم نصب قیمت، عدم صدور صورتحساب، عرضه غیرمجاز کالا و دیگر موارد را به سامانه ۱۲۴ گزارش کنند.
ایسنا