کویری شدن مازندران آغاز شده است

کویری شدن مازندران آغاز شده است
جمعه 13 اسفند 1395 - 17:15

عضو انجمن نخبگان علمی آلمان گفت کویر از سوی گرگان پیش‌روی کرده و این زنگ خطر برای مازندران است چرا که ساحل شرقی مازندران کویری شده است.

العالم - ایران
 پرفسور عطاءالله قبادیان در نشست هم‌اندیشی تشکل‌های زیست‌محیطی با اشاره به این که مازندران، گلستان و گیلان باید در راستای یکدیگر فعالیت کنند، از کانون‌های بحرانی به‌عنوان سیاه چاله‌های مرگبار زیست‌محیطی نام برد و تصریح کرد: این کانون‌های بحران به شدت در حال تخریب هستند.

عضو انجمن نخبگان علمی آلمان با بیان این که سیاه چاله‌های زیست محیطی موجب شکل‌گیری کویرهای بزرگ و کوچک هستند، خاطرنشان کرد: استان خوزستان که در گذشته  وضعیت بسیار مطلوبی داشت امروز، شرایط بسیار نامطلوبی پیدا کرده است و استان مازندران نیز با این بحران رو به رو می‌شود.

قبادیان با ابراز تاسف از برخی فعالیت‌های تهاجمی که در حال نهادینه شدن است، گفت: کشور گرفتار یک فرهنگ تهاجمی شده است به طوری که برخی از طرح‌های گردشگری یک فاجعه زیست محیطی محسوب می‌شود.

عضو انجمن نخبگان علمی آلمان یکی از کانون‌های بحرانی را خشک شدن سفره‌های آب زیرزمینی، برکه‌های آبی و دریاچه‌ها دانست و افزود: حفر چاه‌های عمیق، سفره‌های زیر زمینی را به نابودی می‌کشاند و با از بین رفتن دریاچه باید منتظر یک فاجعه جبران‌ناپذیر بود.

وی، خشک شدن سفره‌های آب زیرزمینی را یکی دیگر از بحران‌های پیش ‌رو عنوان و خاطر نشان کرد: خشک شدن سفره‌های آب زیرزمینی به معنای نابودی است در حالی که قنات‌ها به افزایش بیلان آبی کمک می‌کند.

قبادیان با پیشنهاد ایجاد بنیاد ملی نخبگان برای نجات منابع طبیعی و جلوگیری از نابودی پوشش گیاهی گفت: در کنار آمایش سرزمینی، باید مشکلات نیز برطرف شود و ورود سمن‌ها و مشارکت‌ نهادهایی مانند شهرداری‌ها، شوراها و نمایندگان مردم برای مقابله با بحران‌های پیش‌رو ضروری است.

وی، پیشنهاد تشکیل صندوق حمایتی مالی را برای حمایت از محیط‌ زیست بسیار مهم و ضروری دانست و خاطرنشان کرد: لازم است درصدی از منابع طبیعی زیرزمینی به منابع طبیعی زیستی اختصاص یابد که مرتبط با حیات و زیست مردم و کشور است. همچنین کمک خیران، موقوفه‌ها و همچنین تخصیص درصدی از درآمدهای نفتی و منابع زیرزمینی برای حفظ منابع روی زمین و محیط زیستی بسیار مفید است.

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه وین بابیان این که تلاش یک ملت برای حراست از بستر حیات و هستی میزانی برای اعتبار و استواری آن جامعه در جهان است، افزود: ملتی که منابع طبیعی زیستی و بستر حیات را نابود کند با دست خود مرگ و نیستی‌اش را فراهم می‌کند و ایران اکنون گرفتار آن شده است و این ‌یک نظر سیاسی نیست.

قبادیان خاطرنشان کرد: در میان دو کویر آسیایی یک گنجینه تاریخی و گران‌بها به نام جنگل هیرکانی وجود دارد و با وجود ثروتمند بودن کشور، نتوانستیم آن را حفظ کنیم.
وی از حرکت بسیار مناسب بانوان با عنوان سمن‌های زیست‌محیطی که در سطح شهر آغاز به کار کرد و موجب فرهنگ‌سازی در این زمینه شد، تشکر کرد و افزود: برای تصمیم‌گیری در مقابله با کانون‌های بحرانی گسترده که به‌ شدت در حال تخریب و نابودی است باید همکاری کرد.

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه وین با تاکید بر این که کویر بزرگ صحرای ایران توران گنجینه تاریخی و به صورت ژنتیکی و اکوسیستمی است، گفت: برخی نقاط کشور بر روی کمربند خشک قرار دارند و اقدامی برای احیای آن نمی‌توان انجام داد اما غده‌های سرطانی در حال گسترش هستند و مازندران نیازمند توجه حمایت ملی است.

منبع : HAMSHAHRIONLINE

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها