العالم - آسیا
به گزارش سایت شبکه المیادین، در بیانیه پایانی این نشست که شاهد اعلام تاسیس مرکز جهانی مبارزه با تفکر افراطگرایی بود بر مشارکت جدی و قوی بین کشورهای شرکتکننده در رویارویی با تروریسم و افراطگرایی و پایبندی دولتهای این کشورها در مبارزه با تروریسم تاکید شد.
در این بیانیه آمده است: توافقنامه بین کشورهای شرکتکننده در زمینه مبارزه با ریشههای تفکر تروریسم و خشکاندن منابع مالی آن و استقبال از تبادل اطلاعات درباره شبهنظامیان خارجی و تحرکات تشکیلات تروریستی است.
رهبران این کشورها در بیانیهای از ایجاد نیرویی حدود ۳۴ هزار سرباز به عنوان نیروی ذخیره برای حمایت از روند ضد ترور در عراق و سوریه استقبال کردند.
در این بیانیه اشاره شده است: رهبران کشورهای مشارکت کننده از طرح عربستان برای تاسیس مرکز "گفتوگوی بین ادیان" ارج نهاده و با اقدامات نظام ایران به دلیل ادامه حمایت از افراطگرایی مخالفت کردند.
در این بیانیه آمده است: طرفهای مربوطه در هر کشوری باید پیگیر و عامل اجرای مصوبات بیانیه ریاض و تقویت همکاری مشترک برای حمایت از آبهای منطقهای و مبارزه با دزدی دریایی و هماهنگی بین مواضع و دیدگاه بین جهان عرب و اسلام و آمریکا در سطح بالایی باشد.
در این بیانیه رهبران کشورهای اسلامی بار دیگر ادعای واهی خود را مبنی بر خطر برنامههای موشکهای بالستیک ایران تاکید کرده و آن را در جهت نقض توافقنامه وین دانستند.
در این بیانیه همچنین آمده است، رهبران کشورها متعهد به افزایش تلاشها برای حفظ امنیت منطقه و جهان شدند. آنها گفتند به مبارزه با اقدامات نظام ایران که به زعم آنها برخلاف قوانین بینالمللی و حسن همجواری باشد ادامه داده و به آن پایبندند. آنها همچنین مدعی مداخله ایران در امور داخلی کشورهای دیگر شدند.
به موجب این بیانیه، بر پایان دادن به برنامههای طایفهای و مذهبی تاکید شد که تاثیرات خطرناکی بر امنیت منطقه و جهان خواهد داشت.
در بیانیه ریاض بر اهمیت همکاری کشورها و روابط حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی کشورها و احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی تاکید شد.
در این بیانیه ادعا شده باید با برنامههای مذهبی و طایفهای مبارزه کرد و مانع از مداخله در امور داخلی کشورها شد.
براساس این بیانیه باید با مفاهیم غلط اسلام مبارزه کرد و آن را توضیح داد.
خبرگزاری ایسنا