آمریکا، ایران و هواپیمای جاسوسی

آمریکا، ایران و هواپیمای جاسوسی
سه شنبه 22 آذر 1390 - 06:07

باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا در کنفرانس خبري با نوري المالکي نخست‌وزير عراق در کاخ سفيد از ايران خواست تا هواپيماي جاسوسي و بدون سرنشين اين کشور که در آسمان ايران به زمين نشانده شده را پس دهد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، در حالی که هواپیمای بدون سرنشین آمریکا بیش از یک‌سال بود حریم هوایی ایران را نقض می‌کرد و در حال اقدام علیه امنیت ملی و تمامیت ارضی کشور بوده است، چگونه بالاترین مقام سیاسی و اجرایی آمریکا از ایران می‌خواهد تا وسیله مهم جاسوسی را به این کشور تحویل دهد.

کارشناسان مسایل نظامی و امنیتی بر این باور هستند ارزش و جایگاه هواپیمای RQ-170 به گونه‌ای است که آمریکایی‌ها همچنان در شوک از دست دادن آن به سر می‌برند و باور آن برای سران واشنگتن سخت و سنگین است تا جایی که سخنان آمریکایی‌ها مبنی بر درخواست از ایران برای تحویل این هواپیما ناشی از ضعف و ناتوانی این کشور برآورد می‌شود.

آمریکایی‌ها که در طول دهه‌های گذشته از همه کس و همه جا جاسوسی کرده و با این پرنده مخوف خود هر اقدام غیرقانونی را انجام می‌دادند، در حالی خواستار پس دادن«جانور قندهار» شده است که همه به ارزش‌های این بدون سرنشین واقف هستند و همین درخواست نشان از اهمیت آن دارد، پس این گنج راهبردی را نمی‌توان به سادگی تحویل داد چرا که اشراف بر آن می‌تواند امنیت ملی ایران را در دراز مدت تامین کند.

این ارزش‌گذاری در حالی صورت می‌گیرد که برخی از منابع آگاه گفته‌اند مقامات آمریکایی حاضرند در برابر تحویل این هواپیما امتیازات گسترده‌ای به ایران بدهند، امتیازاتی که خود نشان از اهمیت بالای این هواپیما دارد.

به گفته این منابع، در حالی که جانور قندهار سرگرم جاسوسی از ایران بوده و حتی ممکن بود ویروس‌های بیماری‌زای خطرناک را هم در ایران پخش کند- یکی از توانایی‌های این هواپیما جنگ بیولوژیک بوده است – کارشناسان می‌گویند سران واشنگتن حاضرند تضمین‌های امنیتی و نظامی گسترده‌ای به ایران بدهند تا این هواپیما را تحویل آنها دهد.

این کارشناسان این اظهارات را از آنجا اعلام می‌کنند که باراک اوباما به صورت عاجزانه‌ای از ایران خواست تا RQ-170 را پس بدهد، امتیازاتی مانند عدم تکرار چنین تجاوزهای هوایی – که البته به شدت از آمریکایی‌ها بعید است – و همچنین امتیازاتی در مساله سوریه، بحرین و حتی افغانستان.

به باور این کارشناسان سیاسی و امنیتی، ضعف موقعیت آمریکا در برابر ایران در منطقه پس از موفقیت در سالم نشاندن این هواپیما از جمله مسایلی است که به شدت سران کاخ سفید را به خود مشغول داشته و تا آنجا که حتی این ترس و واهمه به تل‌آویو هم رسیده و سران رژیم صهیونیستی با احتیاط بیشتری بدون‌سرنشین‌های خود را به آسمان لبنان می‌فرستند.

هر چند هنوز محتوای درخواست آمریکایی‌ها فاش نشده، اما این درخواست بدون دادن امتیازاتی این‌چنینی نیز هیچ ارزشی ندارد، دست برداشتن از فعالیت‌های خرابکارانه و عدم حمایت از گروه‌های تروریستی در این کشور، تغییر موضع در قبال مساله بحرین و حتی تجدیدنظر در نصب رادارهای سپر دفاع موشکی هر چند به باور بسیاری می‌تواند امتیازات دندان‌گیری باشد، اما آنچه مشخص است اوضاع در سوریه بر خلاف میل آمریکا، ترکیه و متحدان عرب این کشور پیش می‌رود، دامنه انقلاب از بحرین به عربستان کشیده شده است، در کشورهای شمال آفریقا جریان‌ها و احزاب اسلام‌گرا پیروز شده‌اند، در عراق نظامیان آمریکایی‌ چاره‌ای جز خروج از این کشور ندارند و در نهایت ایران با اشراف اطلاعاتی و نظامی بر تحرکات آمریکا و نشاندن RQ-170 نشان داد که احتیاجی هم به این امتیازات ندارد و حال مشخص نیست اوباما در نامه‌ای که برای ایران نوشته، چه امتیازاتی داده است.

به هر حال آنچه مشخص است اگر آمریکا بخواهد امتیازی هم بدهد و این امیتاز در سوریه و بحرین باشد، اخبار ناگواری برای شورشیان مسلح در این سوریه و هم‌چنین رژیم‌های آل‌خلیفه و آ‌ل‌سعود در بحرین و عربستان خواهد بود. 

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها