العالم ـ آسیا
استان فقیر راخین در غرب میانمار در همسایگی بنگلادش و با اقلیت مسلمان روهینگیا که در میانمار از حق شهروندی برخوردار نیستند به مرکز خشونت علیه این اقلیت قومی و نژادی به وسیله بودایی های تندرو تبدیل شده است.
با وجود سال ها آزار و اذیت و محدودیت های دولت، روهینگیایی ها از خشونت اجتناب کردند، اما اخیرا دولت میانمار مدعی شد گروهی از این اقلیت سلاح به دست گرفته و به ایستگاه های پلیس و پایگاه های مرزی با بنگلادش حمله می کنند.
درگیری های مسلحانه از ماه اکتبر هنگامی رخ داد که گروهی از افراد مسلح روهینگیا که قبلا ناشناخته بودند، حملاتی را علیه نیروهای امنیتی انجام دادند که موجب سرکوب شدید امنیتی توسط دولت میانمار شد که به نظر سازمان ملل متحد ممکن است به پاکسازی قومی مربوط شود.
در درگیری های مسلحانه چند روز گذشته نیز براساس آمار دولت میانمار بیش از 100 نفر از جمله 80 نفر از افراد مسلح روهینگیا کشته شده اند. هزاران نفر از غیرنظامیان روهینگیا نیز پس از این تنش ها به سمت بنگلادش فرار کردند.
هر دو طرف در روزهای اخیر یکدیگر را متهم کرده اند مرتکب جنایات تازه ای شده اند، اتهاماتی که تایید آن دشوار است زیرا درگیری ها در روستاهای غیرقابل دسترسی رخ می دهد.
دولت میانمار که به طور مستقیم توسط 'آنگ سان سوچی' وزیرامورخارجه اداره می شود روز دوشنبه تصاویری از غیرنظامیان منتشر کرد که گفته می شود توسط افراد مسلح روهینگیا کشته شده اند.
دولت میانمار به نوشته تارنمای 'استریت تایمز' سنگاپور، ادعا کرد 'تروریست ها با استفاده از کودکان در خط مقدم مبارزه با نیروهای امنیتی درگیر شدند و با آتش زدن روستاهای اقلیت قومی، با نیروهای امنیتی درگیر شدند'.
تارنمای 'گلوبال نیو لایت میانمار' نیز روز دوشنبه مدعی شد 'تروریست ها بمب های دست ساز داشته و روستاها را آتش زدند و به پاسگاه پلیس در منطقه 2 مونگتاو حمله کردند'.
این تارنما ادعا کرد 'حدود 200 تروریست افراطی که اسلحه، چوب و شمشیر با خود حمل می کردند در نزدیکی روستای 'تائوگپیو لتوی' در مسیر روستای 'نانتاتائونگ' با نیروهای امنیتی درگیر شدند.
این تارنمای میانماری اعلام کرد نیروهای امنیتی این کشور در برابر این افراد مسلح مقاومت و تروریست های افراطی مجبور به عقب نشینی به روستاهای اطراف شدند و 62 تن از مجرمان دستگیر شدند.
تارنمای 'گلوبال نیو لایت میانمار' ادعا کرد با آتش بس بین نیروهای امنیتی و این افراد مسلح به سلاح گرم و سرد، 'تروریست های افراطی روستا را آتش زدند و قبل از فرار، آن را منفجر کردند'.
از سوی دیگر تارنمای 'مرز میانمار' نیز روز دوشنبه به نقل از مقامات این کشور اعلام کرد وضعیت امنیتی در شمال استان راخین اکنون تحت کنترل است.
در خشونت هایی که از روز جمعه در استان راخین رخ داد بیش از 100 تن جان خود را از دست داده اند و هزاران نفر از افراد روهینگیا در سراسر مرز به بنگلادش فرار کرده اند.
گارد مرزی بنگلادش نیز روز یکشنبه اعلام کرد نیروهای امنیتی میانمار به سوی صدها مسلمان فراری روهینگیا از درگیری های استان راخین، خمپاره و گلوله شلیک کردند.
به گزارش ایرنا، مقامات میانمار مدعی شدند درگیری های اخیر پس از حمله بیش از 150 ستیزه جو (روهینگیایی مسلح) به 29 محل در ناحیه 'مونگداو' شمالی در استان راخین صورت گرفت.
'ارتش رستگاری روهینگیای آراکان' مسئولیت حملات را بر عهده گرفت. این گروه شبه نظامی حامی مسلمانان روهینگیا در میانمار که علیه دولت این کشور می جنگند و پیش از این از آن به عنوان 'جنبش مذهبی حرکت الیقین' یاد می شد، فروردین امسال در بیانیه ای با تایید حق دفاع از خود، هرگونه ارتباط با تروریست ها را رد کرد.
ارتش رستگاری روهینگیای آراکان تاکید دارد از خود دفاع کرده و جامعه روهینگیا در آراکان را با استفاده از بهترین ظرفیت های خود تحت حمایت قرار داده که این امر براساس قوانین بین الملل همسو بوده و با اصول دفاع شخصی و مشروع است.