به گزارش خبرگزاری فرانسه از ریاض، ترزا می، نخست وزیر انگلیس در خصوص بحران انسانی یمن ابراز نگرانی کرد.
وی که در دیداری سرزده به عراق سخن می گفت، تاکید کرد در سفر به عربستان، پیامی قوی به مقامات این کشور خواهد داد که شامل بازگشایی بندر حدیده برای از سرگیری عملیات بشردوستانه و تجاری است.
سازمان ملل روز دوشنبه خواستار آن شد تا عربستان اجازه دهد کشتی های بیشتری در بندر حدیده پهلو بگیرند.
ترزا می چهارشنبه شب وارد ریاض شد و قرار است با سلمان عبدالعزیز، پادشاه عربستان و شاهزاده بن سلمان ولیعهد آن کشور دیدار کند.
ریاض بزرگترین شریک تجاری انگلیس در خاور میانه به شمار می آید.
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت شهریور ماه امسال درگزارشی اعلام کرد از زمان آغاز حمله عربستان به یمن شرکتهای انگلیسی 6 میلیارد پوند به عربستان سلاح صادر کردهاند.
این روزنامه به نقل از مؤسسه وارچایلد انگلیس گزارش کرد: بر اساس آخرین مطالعات صورت گرفته شرکتهای انگلیسی از زمان حمله عربستان به یمن 6 میلیارد پوند از صادرات به این کشور درآمد کسب کردهاند.
این مؤسسه اعلام کرد: تخمین سود ناشی از صادرات شرکتهای انگلیسی به عربستان نسبت به قبل دو برابر شده است.
این بنیاد خیریه، شرکتهای بزرگ انگلیسی نظیر BAE و ریتون را به کسب درآمد از کشتار کودکان بیگناه از طریق فروش موشک و تجهیزات نظامی به عربستان متهم کرده است.
رکوبلومه مشاور امور حقوق بشر مؤسسه وارچایلد انگلیس، گفت: انگلیس نه تنها برای فروش سلاح به عربستان ادامه میدهد بلکه بخش نگهداری و تعمیر پس از فروش آنها را نیز بر عهده گرفته است.
بلومه در مصاحبه با ایندیپندنت، گفت: ما همه دوست داریم شاهد تجارت بینالملل سازنده باشیم اما این نوع تجارت مخرب است.
وی تأکید کرد: در حال حاضر شفافیت کمی نسبت به دخالت شرکتهای انگلیسی در تجارت سلاح به عربستان که به کشته شدن کودکان یمنی، سوری و عراقی منجر میشود، وجود دارد.
شرکت BAE و ریتون از جمله شرکتهای فعال در حوزه تسلیحاتی انگلیس هستند که در نمایشگاه سلاح لندن در هفته گذشته حضور داشته و از سوی وزرای دولت و فرماندهان ارشد انگلیسی مورد حمایت قرار گرفتهاند.
این شرکتها به شدت در حال توسعه حضور خود در کشورهای خاورمیانه هستند به گونهای که BAE اخیراً قراردادی را به ارزش دهها میلیارد دلار برای فروش 24 فروند جت جنگنده یوروفایترتایفون به قطر بسته است.