خبرنگار شبکه العالم روز چهارشنبه از قاهره گزارش داد؛ رسانه ها و مطبوعات مصري، نقشي مهم در معرفي نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري اين كشور ايفا مي كنند، اما با وجود آن كه انقلاب مصر، نوعي از آزادي مطبوعات و رسانه ها را متبلور كرد با اين حال هنوز قوانيني براي ساماندهي كار خبرنگاران و نويسندگان و حمايت از آنان در برابر خطرهاي موجود، وجود ندارد.
بر اساس این گزارش، روزي نمي گذرد كه اشاره اي به چالش هاي پيش روي رسانه ها و مطبوعات در مصر نشود؛ در اين ميان و در حالي كه شهروندان مصري ، پاكسازي رسانه هاي رسمي كشور از باقیمانده هاي رژيم سابق را خواستارند، اشتباهات گذشته بار ديگر از سر گرفته شده است و اين نشان مي دهد كه اطلاع رساني در مصر در مسير خدمت به منافع سياسي مشخصي حركت مي كند.
" حمدي قنديل " فعال رسانه اي مصري به خبرنگار شبكه العالم گفت: حوزه رسانه در مصر ارتباط تنگاتنگي با اوضاع سياسي حاكم بر كشور دارد؛ اين در حالي است كه در حال حاضر، به سبب سياست هاي شوراي نظامي در طول پنج ماه گذشته، عرصه سياسي ، گرفتار سردرگمي و نابساماني بوده است.
در اين ميان و در حالي كه برخي بر اين باورند آزادي بيان و عرصه اطلاع رساني به صورت محسوسی بهبود یافته است، برخي ديگر بر آنند كه این عرصه هنوز فاقد ضوابط و قوانين لازم است، به همين سبب زمينه راهنمايي راي دهندگان برای انتخاب نامزد اصلح فراهم نيست.
در چنين فضايي، حضور برخي شخصيت هاي وابسته به رژيم سابق در پست هاي سابقشان، وضعیت اطلاع رساني را از آن چه كه هست، وخيم تر مي كند.
"ياسر عبدالعزيز" كارشناس امور رسانه در مصاحبه با خبرنگار العالم اظهار داشت: در صنعت اطلاع رساني مصر شيوه هايي از حمايت مالي برقرار شده است كه منبع اين حمايت ها نامشخص است؛ برخي از آن ها خواهان يافتن تكيه گاهي براي دستيابي به منافع سياسي هستند، و برخي ديگر به دنبال زنده کردن دوباره رژيم سابق هستند، به اين ترتيب از مطبوعات و رسانه هاي هوادار رژيم سرنگون شده مبارك براي این امر بهره كشي مي شود.
هر چند حوزه اطلاع رساني مصر پس از انقلاب ژانويه شاهد تحول جزیي در برقراري آزادي ها بود، اما ترس از تعرض به روزنامه نگاران و نويسندگان ، آشكارا بر عرصه اطلاع رساني حاكم شده است به ويژه پس از آن كه در وقايع العباسيه شمار زيادي از خبرنگاران بازداشت شدند.
" احمد فضل " خبرنگار شبكه "مصر 25 " كه به تازگي از زندان آزاد شده است، درباره شرايط بازداشت خود، به العالم گفت : من در داخل مسجد النور در العباسيه بودم كه توسط نيروهاي ويژه و پليس نظامي بازداشت شدم.
وي افزود : هنگام بازداشت، با وجود آن كه براي نيروهاي پليس توضيح دادم كه خبرنگار شبكه مصر 25 هستم با نهايت خشونت با من برخورد شد؛ ما سعي كرديم براي آن ها توضيح دهيم كه حضور ما در آن مكان صرفا به منظور پوشش خبري وقايع بوده است، اما آن ها ما را بازداشت كردند و با بي رحمي هر چه تمام تر با ما برخورد كردند.
" خالد البلشي " سردبير روزنامه چپ گراي البديل نيز در تشریح حوادث العباسیه به خبرنگار العالم توضيح داد: آن ها عمدا سراغ خبرنگاران و روزنامه نگاران مي رفتند و به هر كس كه دوربين در دست داشت ، حمله ور مي شدند؛ در واقع مبارزه اي ضد فعالان رسانه اي بر پا شده بود زيرا آنان واقعيت هايي مغاير با گزارش هاي اعلام شده به افكار عمومي را اطلاع رساني مي كردند.
شورای نظامی حاکم چندی پیش به تظاهرات معترضان در میدان العباسیه قاهره در نزدیکی وزارت دفاع این کشور حمله کرد و شمار زیادی را مجروح و بازداشت کرد.
در حال حاضر نگراني اصلي از آن است كه برخي فعالان رسانه اي وابسته به رژيم سابق از سياست رسانه اي مخدوش حاكم بر كشور كه فرق چنداني با دوره پيش از انقلاب ندارد، سوء استفاده كنند و افكار عمومي راي دهندگان مصري را در انتخاب رييس جمهوري آينده گمراه سازند.
05/08- 16:20