با اشاره به خروج آمریکا از برجام و توافق‌های بین‌المللی؛

مجلس اعیان انگلیس خواستار کاهش وابستگی سیاسی به آمریکا شد

مجلس اعیان انگلیس خواستار کاهش وابستگی سیاسی به آمریکا شد
سه شنبه 27 آذر 1397 - 14:52

کمیته روابط خارجی مجلس اعیان انگلیس در پنجمین گزارش دوره‌ای خود تحت عنوان «سیاست خارجی در دنیای متغیر» ضمن انتقاد از رویکرد یکجانبه‌گرایی آمریکا، این مساله را مغایر منافع انگلیس دانسته و خواستار کاهش وابستگی سیاسی به واشنگتن شده است.

العالم - اروپا

در این گزارش که یک نسخه آن روز سه شنبه در تارنمای پارلمان انگلیس منتشر شده آمده است: دولت آمریکا تاکنون چند تصمیم سطح بالای یک‌جانبه در حوزه سیاست خارجی اتخاذ کرده که با منافع انگلیس در تضاد بوده است. خروج این کشور از توافق اقلیمی پاریس، برجام، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و اعمال تعرفه‌های تجاری بر متحدانش، تلاش‌ها برای مقابله با چالش‌های بین‌المللی که برای انگلیس حائز اهمیت را تضعیف می‌کند.

این گزارش با اشاره به ناکامی انگلیس برای تأثیرگذاری در تغییر رویکردیکجانبه‌گرایی آمریکا نوشته است که دولت لندن بایستی در آینده برای رسیدن به رویکرد مشترک با واشنگتن در موضوعات اساسی، کمتر به این کشور اتکا کند.

نمایندگان کمیته روابط خارجی مجلس اعیان که بیشتر آنها دیپلمات های بازنشسته انگلیسی هستند، سیاست خارجی آمریکا را آشفته و بی‌نظم خوانده و هشدار داده اند که خطر این مساله برای دولت انگلیس، بستگی به آن دارد که تا چه اندازه رویکرد کنونی آمریکا تاب می‌آورد. 'چنانچه دونالد ترامپ در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری رأی بیاورد و یا دولت مشابهی سرکار آید، تأثیر مخرب آن بر روابط انگلیس و آمریکا عمیق‌تر خواهد شد.'

این گزارش در همین حال با اشاره به تحولات پرشتاب بین‌المللی و آنچه رویکرد تهاجمی روسیه خوانده است، از دولت لندن می‌خواهد تا در آستانه خروج از اتحادیه اروپا، رابطه خود با شرکای اروپایی چه در سطح روابط دوجانبه و چه در سطح اتحادیه اروپا را توسعه دهد.

در این گزارش از دولت لندن خواسته ‌شده تا ضمن حفظ رویکرد چندجانبه گرایی، دفاع از سازمان و نهادهای بین‌المللی را در مرکز سیاست خارجی خود قرار دهد و روابط خود با ملت‌هایی که از دیدگاه مشابهی برخورد هستند را تعمیق بخشد. گزارش یاد شده اضافه می‌کند که لندن بایستی در برخورد با چالش‌های بین‌المللی بدون حمایت و مشارکت آمریکا حرکت کند و سیاست خود در این رابطه را مورد تجدیدنظر قرار دهد.

به گزارش ایرنا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا 18 اردیبهشت ‌ماه گذشته تحت تأثیر فشار لابی صهیونیسم خروج این کشور از توافق هسته ای ایران را اعلام کرد و چهاردهم آبان، دوره تازه تحریم‌های ضد ایرانی را که عمدتاً صادرات نفت ایران، صنایع هوایی، کشتیرانی و بانکی را شامل می‌شود به اجرا گذاشت.

سایر کشورهای امضاکننده برجام یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور از این توافق چندجانبه بین‌المللی، تأکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکت‌هایشان با ایران حمایت می‌کنند. در راستای مقابله با تحریم‌های غیرقانونی آمریکا علیه ایران، اتحادیه اروپا ضمن فعال کردن قانون انسداد برای حمایت از فعالیت شرکت‌های خود در ایران، اعلام کرد که ساز وکار مالی برای ادامه تجارت شرکت‌های خارجی با ایران و فروش نفت ایران و امکان مبادله تجاری ایران با جهان ارائه می‌کند.

«پیتر وستمکات» سفیر اسبق انگلیس در آمریکا پیش‌تر طی اظهاراتی در نشست کمیته روابط خارجی مجلس اعیان هشدار داده است که آمریکا از قصد سازمان‌های بین‌المللی را تضعیف کرده و با رویکرد چندجانبه گرایی مخالفت می‌کند. املی ثورنبری وزیر کابینه در سایه نیز گفته است که آمریکا اینک رئیس‌جمهوری دارد که غیرقابل ‌اعتماد است و این مساله عواقب به شدت بی‌ثبات کننده‌ای را در پی دارد.

ایرنا

پربیننده ترین خبرها