العالم - اروپا
روزنامه رای الیوم در یادداشتی به قلم زهیر أندراوس درباره واکنش اسرائیل به تحریم تولیدات اسرائیلی در ایرلند نوشت: رسانه های عبری به نقل از منابع سیاسی بلندپایه در تل آویو اعلام کردند که ایرلند بدون شک به سرسخت ترین دشمن اسرائیل در میان کشورهای اروپایی تبدیل شده است و دیگر کشورهای اروپایی را تشویق می کند تا مواضع شدید و تندی علیه رژیم اسرائیل اتخاذ کنند.
این منابع افزودند: دولت ایرلند، شهروندان این کشور را به نفرت داشتن از اسرائیل تشویق می کند. این منابع همچنین دولت ایرلند را به یهودی ستیزی متهم می کنند. ایرلند مواضع خود را در حمایت از فلسطینی ها پنهان نمی کند و هیچ مناسبتی را برای اعلام مخالفت خود با سیاست های اسرائیل از دست نمی دهد.
روزنامه یدیعوت آحارونوت پیش از این نوشت: وزیر امور خارجه ایرلند از کشورهای اتحادیه اروپا خواست کالاهای تولید شهرک های اسرائیلی را که در سرزمین های اشغالی فلسطین ساخته شده است تحریم کنند. وزیر امور خارجه ایرلند در نامه ای به رئیس کمیسیون امور خارجه و تجارت پارلمان ایرلند اعلام کرد، کشورش در نظر دارد تولیدات و محصولات شهرک های اسرائیلی را به طور کامل تحریم کند. وی از کشورهای اتحادیه اروپا خواست تا کالاهای تولیدی این شهرک های اسرائیلی را تحریم کنند.
در همین زمینه، وزارت امور خارجه اسرائیل امروز پس از اینکه پارلمان ایرلند در جلسه ای تحریم کالاهای اسرائیلی را به تصویب رساند، سفیر ایرلند در تل آویو را احضار کرد تا مراتب اعتراض رژیم اسرائیل را به این اقدام پارلمان ایرلند به وی ابلاغ کند. این در حالی است که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل با حمله به ایرلند گفت: ایرلند تنها کشور دموکراتیک در خاورمیانه را محکوم می کند! وی افزود: اسرائیل خشم و ناراحتی خود را از قوانینی که علیه آن در پارلمان ایرلند به تصویب رسید بیان می می کند؛ قوانینی که بیانگر نفاق و ریاکاری و یهودی ستیزی است.
مجلس سنای ایرلند علی رغم تلاش های آمریکا، اروپا و اسرائیل برای لغو این قانون، در ماه دسامبر به اجرای این تصمیم و تحریم کالاهای اسرائیلی رای داد. سناتور فرانسیس بلیک، درخواست تصویب این قانون را داده است. وی طرفدار سرسخت جنبش تحریم اسرائیل، توقف سرمایه گذاری ها در اسرائیل و تحریم های بین المللی این رژیم است که به نام «بی دی اس» (BDS) مشهور است.
اتحادیه اروپا این شهرک های اسرائیلی را غیرقانونی می داند و ساخت این شهرک ها برخلاف قوانین بین المللی است زیرا آنها در زمینهای فلسطین اشغالی ساخته می شود. علاوه بر این، سفیر اسرائیل در دوبلین ماه آوریل در معرض حملات شدید ریچارد برات نماینده پارلمان و عضو کمیسیون امور خارجی و امنیتی پارلمان ایرلند قرار گرفت. حملات ریچارد برات در جلسه این کمیسیون با سفیر اسرائیل صورت گرفت. نماینده پارلمان ایرلند به سفیر اسرائیل گفت: آقای سفیر به صراحت می گویم من یکی از کسانی هستم که معتقدم شما باید از این کشور اخراج شوید، اما این موضوع هیچ ارتباطی به شخص شما ندارد، بلکه اخراج شما به سیاست های دولت شما (رژیم صهیونیستی) مربوط است.
وی افزود: من همراه با کشیش دزموند توتو، می گویم که زمان رفتار با شما به عنوان یک دولت عادی، دیگر به پایان رسیده است، زیرا شما همچون یک دولت عادی رفتار نمی کنید. ریچارد برات گفت: من می خواهم برخی از سوالاتی را که به ادعاهای شما باز می گردد مطرح کنم و می خواهم روشن کنم که اظهارات من ضد یهودیت نیست.. اما من به شدت مخالف نژاد پرستی هستم. بنابراین با آنچه که دولت شما انجام می دهد مخالفم.
نماینده پارلمان ایرلند به سفیر اسرائیل گفت: من می خواهم برخی از سوالاتی را که به شما مربوط می شود نیز مطرح کنم و بپرسم که شما سعی کردید بر آنچه که در کشتار بیگناهان مرتکب شدید و در سه حادثه جداگانه در غزه در سال های گذشته و غصب سرزمین های فلسطینی و دیگر حوادث انجام دادید ، سرپوش بگذارید. وی افزود: من همه این کشتارها را در راستای حمله به حماس می دانم اما چرا نمی فهمید که حماس اصلا در انتفاضه اول دست نداشت؟ و تنها در دهه 90 بود که شاخه نظامی تشکیل داد. دلیل آن هم این بود که سازمان آزادیبخش فلسطین در آن زمان در خارج از فلسطین بود و در فلسطین حاضر نبود.
از سوی دیگر سفارت تل آویو در دوبلین مقامات ایرلندی را به چشم پوشی از آزار و اذیت و بدرفتاری با اسرائیلی ها در زمین های خود (اشغالی) متهم کرد. همچنین رادیو اسرائیل گزارش داد که سفیر اسرائیل پس از حمله این نماینده ایرلندی به وی، با وزیر امور خارجه ایرلند دیدار کرد، اما مقامات دوبلین هیچ اعتنایی به وی نکردند.