العالم _ اروپا
دمیتری پسکوف تصریح کرد: سران سه کشور در قالب مذاکرات آستانه در خصوص آخرین تحولات در خصوص سوریه گفت وگوهای خود را ادامه می دهند.
به گفته وی، ولادیمیر پوتین در حاشیه این اجلاس دیداری دو جانبه با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه نیز خواهد داشت.
بنظر می رسد در مذاکرات آتی سران آستانه، در خصوص اوضاع در شمال سوریه و آخرین اقدامات در استان های ادلب و شهر منبج تصمیم گیری خواهد شد.
ادلب استانی در شمال سوریه و در همسایگی ترکیه است که بیش از 3 میلیون نفر در آن زندگی می کنند و به آخرین محل استقرار تروریست ها و گروه های مخالف دولت قانونی سوریه تبدیل شده است.
ترکیه نگران است حمله به آخرین سنگر تروریست ها در ادلب، باعث روان شدن سیلی از مهاجران به کشورش شود از این رو خواسته ابتکار عمل در پایان دادن به حضور تروریست ها در ادلب در دست این کشور باشد موضوعی که مورد موافقت دیگر طرف ها قرار گرفته است.
از سوی دیگر ترکیه از دیرباز با کردهای شمال سوریه درگیر است و آنها را گروه تروریستی می خواند.
همسایه شمالی سوریه که به شدت نگران تحرکات کردها در همسایگی خود و اوضاع ادلب است، اعلام کرده که برای سامان دادن به اوضاع و مقابله با یگان های کرد مدافع خلق سوریه (ی.پ.گ) در شمال سوریه که گویا در منبج پناه می گیرند باکی ندارد که از قدرت نظامی بهره ببرد.
کارشناسان و صاحبنظران سیاسی معتقدند که نشست آستانه تنها فرمت بین المللی موفق در زمینه حل و فصل بحران سوریه بوده است.
سه کشور ضامن صلح آستانه با وجود اختلاف منافع یا اهداف در سوریه نشان داده اند که توان همکاری با تمرکز بر منافع مشترک در سوریه را دارند.
نخستین نشست سران آستانه آذرماه سال 96 در سوچی، دومین دور تابستان در آنکارا و آخرین دور چندی پیش به میزبانی تهران برگزار شده بود تا بار دیگر نوبت به روس ها برسد که میزبان سران ترکیه و ایران باشند.
ایرنا