العالم - آمریکا
دولت ترامپ بهدنبال تشکیل هیأتی است که فرضیات موجود در خصوص تغییرات اقلیمی را نقض کند و موضع دولت آمریکا در قبال این مسئله را تغییر دهد.
به نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، تعدادی از مقامات دولتی افشا کردند کمیتهای که تحتنظر شورای امنیت ملی کار میکند در نظر دارد اجماع دانشمندان بر سر گرمایش جهانی در اثر فعالیتهای انسانی را زیر سوال ببرد.
این برنامه کاخ سفید توسط «ویلیام هاپر» پزشک و یکی از مدیران ارشد شورای امنیت ملی آمریکا پشتیبانی میشود که مخالف آسیب ناشی از انتشار گاز CO۲ بر اتمسفر زمین است.
طبق فرضیه گرمایش جهانی، افزایش تولید گازهای گلخانهای نظیر CO۲ توسط بشر و افزایش تراکم آن در جو زمین موجب به دام افتادن اشعه و انرژی خورشید در اتمسفر و گرمتر شدن پیوسته دمای کلی زمین میشود. گرمایش جهانی موجب ایجاد تغییر در اقلیمهای مختلف میگردد.
در نتیجه تغییرات اقلیمی، امسال در یک روز بهخصوص، درحالی که استرالیا گرمترین روز ثبتشده در تاریخ این کشور را تجربه میکرد، دقیقاً در آنسوی زمین، برای اولین بار به دلیل شدت یخبندان و وقوع گردبادهای قطبی، آبشارهای نیاگارا یخ زد.
دولت آمریکا تمایل دارد گزارشهای فدرال مانند بررسی اقلیمی ملی را به چالش بکشد. این مطالعه با همکاری چند آژانس در ماه نوامبر منتشر شد و خطراتی که آمریکا در خصوص گرمایش جهانی با آن مواجه است را برجسته کرده است. این گزارش گرمایش جهانی را با فجایع طبیعی مرتبط دانست و نسبت به خطرات مهلک افزایش جهانی ۲ درجهای دمای هوا هشدار داد. تنها چند روز پس از انتشار این گزارش ترامپ گفت: «آن را باور ندارم».
ترامپ پیشتر گفته بود پدیده گرمایش جهانی دسیسه چینیها برای آسیب وارد کردن به صادرات آمریکا است. وی بارها تغییرات فصلی را با گرمایش جهانی اشتباه گرفته است.
هاپر در سال ۲۰۱۰ خطاب به کمیته اقلیمی مجلس نمایندگان گفت گرمایش جهانی «دربرابر نوسانات طبیعی دمای زمین عددی کوچک است و گرمشدن [دمای زمین] و افزایش CO۲ برای نوع بشر خوب است»
این برنامه ترامپ که در اتاق شرایط اضطراری کاخ سفید نیز مورد بحث قرار گرفت، قویاً توسط دانشمندان اقلیمشناس محکوم شد.
ترامپ روز ۲۸ ژانویه طی اظهارنظری در خصوص تغییرات اقلیمی در حساب توییتری خود گفت: «در "مید وست" زیبا دما به منفی ۶۰ درجه [فارنهایت] رسیده است. سردترین دمایی که تا کنون ثبت شده. انتظار میرود روزهای آینده از این هم سردتر شود. مردم نمیتوانند چند دقیقه بیشتر بیرون از خانه بمانند. پس گرمایش جهانی کجاست؟ لطفا سریع برگرد ما به تو احتیاج داریم!».
فارس