واکنش ترکیه به کنارگذاشتن احتمالی ترکیه از برنامه اف-35

واکنش ترکیه به کنارگذاشتن احتمالی ترکیه از برنامه اف-35
جمعه 13 ارديبهشت 1398 - 16:16

وزیر دفاع ترکیه با بیان اینکه پیشنهاد آنکارا برای خرید سامانه‌های پدافندی پاتریوت از آمریکا به قوت قبل باقی است، گفت کنار گذاشته شدن ترکیه از برنامه تولید مشترک اف-35 ناعادلانه است.

العالم- ترکیه

ژنرال «حلوسی آکار» وزیر دفاع ترکیه امروز (جمعه) در واکنش به تصمیم احتمالی کاخ سفید برای کنارگذاشتن آنکارا از برنامه تولید مشترک جنگنده‌های اف-35 گفت که تبعیت کردن آمریکا از تمایلات شخصی در این خصوص منصفانه نیست.

آکار در گفت‌وگوی تلویزیونی با شبکه «اِن. تی. وی.» توضیح داد: «پیشنهاد اخیر ما برای خرید سامانه‌های پدافند موشکی پاتریوت از آمریکا، به قوت قبل باقی است... ترکیه اما به‌دلیل خرید سامانه‌های پدافندی اس-400 از روسیه، خودش را از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) فاصله نمی‌دهد».

به نوشته بخش ترک‌زبان وبگاه «ینی شفق» وی ضمن اشاره به مذاکرات اخیری که با «جیمز جفری» نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور سوریه داشت، افزود: «گفت‌وگوها سازنده و مثبت بود. ما صریحا خواسته‌ها و پیشنهادات خود را به ایالات متحده ارائه کردیم».

وزیر دفاع ترکیه سپس با ابراز امیدواری درباره انعطاف نشان‌دادن ایالات متحده درخصوص طرح ایجاد «منطقه امن» در شمال سوریه، تاکید کرد: «ما نمی‌توانیم این حقیقت را بپذیریم که مناطق شرق رودخانه فرات به پایگاه تهدیدات تروریستی علیه کشور، مردم و مرزهای ما تبدیل شده است. اگر قرار است فکری در این باره شود، ما آن را انجام می‌دهیم».

آکار ضمن تاکید بر لزوم پاکسازی شرق فرات و منطقه‌ای به وسعت 30 تا 40 کیلومتر مربع در جنوب مرزهای ترکیه از حضور شبه‌نظامیان یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) ادامه داد: «تروریست‌ها به قدری به ما نزدیک هستند که می‌توانند با نصب مواد انفجاری روی هواپیماهای مدل، علیه ما حملات تروریستی انجام دهند».

این در حالی است که وزیر دفاع ترکیه پیشتر در دیدار با «پاتریک شاناهان» همتای آمریکایی خود دیدگاه‌ها و درخواست‌های آنکارا در خصوص ایجاد منطقه امن در سوریه، خرید اس-400 و همچنین موضوع جنگنده‌های اف-35 و تحولات در مدیترانه شرقی را با وی در میان گذاشته بود.

بحث بر سر شمال سوریه و وضعیت کردها در این منطقه پس از آن بالا گرفت که رئیس‌جمهور آمریکا 28 آذر گذشته، اعلام کرد نیروهای آمریکایی از سوریه خارج خواهند شد. تصمیم ترکیه برای استقرار این نیروهای مسلح در شمال سوریه و تعجیل در آغاز حمله به منبج و شرق فرات نیز بعد از اعلام تصمیم آمریکایی‌ها بود.

ترکیه اما به آمریکا پیشنهاد داده که برای اجتناب از ایجاد خلأ قدرت در شمال سوریه بعد از خروج نظامیان آمریکایی، که می‌تواند منجر به تقویت شبه‌نظامیان کُرد و تسلط بیشتر آنها بر مناطق مرزی با ترکیه شود، منطقه امنی به عمق 32 کیلومتر در داخل خاک سوریه و تمام مرز این کشور با ترکیه ایجاد شود و نهایتا در اختیار آنکارا قرار گیرد.

ارتش ترکیه تاکنون بدون اجازه دولت سوریه در شمال این کشور دو عملیات نظامی بزرگ موسوم به عملیات‌های «سپر فرات» و «شاخه زیتون» انجام داده است. این عملیات‌ها با مشارکت گروهک تروریستی «ارتش آزاد سوریه» صورت گرفت.

نیروهای ترکیه در اولین عملیات حد فاصل شهر «جرابلس» تا «اعزاز» را از عناصر داعش پاکسازی کردند و تا عمق بیش از ۱۰۰ کیلومترش پیشروی کردند و در دومین عملیات، کل مناطق تحت سیطره مدافع خلق در «عفرین» را به کنترل خود درآوردند.

فارس

پربیننده ترین خبرها