العالم ـ سوریه
بنابر گزارش یورونیوز، مولود چاوش اوغلو، اعلام کرد که روسای جمهور دو کشور 15 مه ( 25 اردیبهشت) در خصوص چگونگی شکلگیری این کارگروه در ادلب با یکدیگر گفت و گو کرده و به توافق رسیدند.
در روزهای اخیر تحولات مربوط به ادلب سوریه موجب نگرانی ترکیه و رایزنی آنکارا با مسکو شده است.
خلوصی آکار وزیردفاع ترکیه و سرگی شویگو وزیردفاع روسیه نیز هفته گذشته با یکدیگر به صورت تلفنی رایزنی و در خصوص اقدامات لازم برای پیادهسازی در ادلب گفت و گو کردند.
به گزارش ایرنا، ارتش و دولت سوریه از اواسط سال گذشته (1397) عزم خود را برای آزاد سازی استان ادلب جزم کرده بودند ولی به دلیل مخالفت های روس ها و ترک ها این امر تاکنون محقق نشده بود تا این که در هجدهم اردیبهشت بالاخره عملیات آزادسازی ادلب به عنوان آخرین پایگاه گروه های ترورییستی توسط ارتش سوریه آغاز شد.
شرایط در استان ادلب و دو استان همجوار آن یعنی حلب و حماه در ماه های اخیر و با حملات گروه تروریستی موسوم به 'تحریر الشام' بغرنج شده است، چرا که تروریست ها در این مدت بارها مناطق مسکونی این دو استان را هدف قرار داده و یا به مواضع ارتش سوریه حمله کرده اند.
شرایط استان ادلب و استان های همجوار آن به دلیل حملات تروریست ها از حد گذشته به میزانی که روس ها نیز از این قضیه ناخرسند شده اند؛ در عین حال تسلیح و بازسازی گروه های تروریستی در استان ادلب نیز موجبات نگرانی نیروهای روس را فراهم کرده به حدی که وزارت خارجه این کشور در ششم اردیبهشت ماه از تلاشهای گروه تروریستی تحریر الشام (جبهه النصره سابق) برای بازسازی خود در منطقه کاهش تنش در ادلب هشدار داد.
از قرار معلوم ارتش سوریه به دنبال ادامه عملیات خود برای آزادسازی و پاکسازی استان ادلب، شمال استان حماه و غرب حلب از دست تروریست ها می باشد و در این راه موافقت و حمایت مقامات سیاسی دمشق را نیز به طور کامل کسب کرده است.