العالم ـ تونس
رادیو "موزاییک ام. اف" تونس، به نقل از دادگاه اداری تونس گزارش داد، این دادگاه اعتراض ۶ تن از نامزدهای ریاست جمهوری را نسبت به نتایج انتخابات در یافت کرده است.
سومین انتخابات ریاست جمهوری تونس یکشنبه گذشته (۲۴ شهریور) از میان ۲۶ نامزد برگزار شد.
براساس گزارش رادیو تونسی "سیف الدین مخلوف، "عبدالکریم الزبیدی" وزیر دفاع، "سلیم الریاحی"، "ناجی جلول"، حاتم بولبیار" و "یوسف الشاهد" نخست وزیر کنونی نسبت از جمله نامزدهای ریاست جمهوری هستند که به نتایج انتخابات اعتراض داشتند.
ستاد عالی مستقل انتخابات تونس روز سه شنبه اعلام کرد که انتخابات ریاست جمهوری این کشور به دور دوم کشیده شد و بر اساس نتایج نهایی شمارش صندوق های رأی، سعید با ۱۸.۴ درصد بیشترین آرا را کسب کرد.
پس از سعید که یک میلیون و ۱۲۵ هزار و ۳۶۴ رأی کسب کرد، "نبیل القروی" مالک شبکه خصوصی «نسمه» که به اتهام فرار مالیاتی و پولشویی هم اکنون در زندان است، با ۵۲۵ هزار و ۵۱۷ رأی و با ۱۵.۵۸ درصد توانست به دور دوم انتخابات راه پیدا کند.
پس از این دو نفر، عبدالفتاح مورو نامزد حزب "جنبش النهضه" با ۱۲.۹ درصد، "عبدالکریم الزبیدی" وزیر دفاع با ۱۰ درصد، "یوسف الشاهد" نخست وزیر کنونی نیز با ۷.۴درصد در رده های بعدی قرار گرفتند.
براساس گزارش ستاد عالی انتخابات تونس، قرار است دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور روز ۲۹ سپتامبر جاری(۷ مهر) یا ۶ اکتبر(۱۳ مهر) و نهایتاً ۱۳ اکتبر(۲۴ مهرماه) سال جاری برگزار شود.
ستاد عالی انتخابات تونس اعلام کرد که از جمعیت ۱۱ میلیون و ۵۳۰ هزار نفری این کشور، هفت میلیون و ۷۴ هزار و ۵۶۶ نفر واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد سه میلیون و ۴۶۵ هزار و ۱۸۴ نفر رأی خود را به صندوق ریختند.
این گزارش می افزاید: از این تعداد، ۶۸ هزار و ۱۲۵ برگه رأی باطله و ۲۴ هزار و ۸۵ رأی نیز سفید بود.
ستاد عالی انتخابات تونس میزان مشارکت مردم این کشور در انتخابات ریاست جمهوری روز یکشنبه را ۴۵.۲ درصد اعلام کرده بود.
به گزارش ایرنا، سومین انتخابات ریاست جمهوری تونس قرار بود آبان ماه برگزار شود اما درگذشت "محمد الباجی قائد السبسی" رئیس جمهوری پیشین این کشور در اواخر ماه ژوئیه (تیر/ مرداد) موجب شد انتخابات دو ماه زودتر برگزار شود.
نخستین انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در تونس، در نوامبر سال ۱۹۵۹ برگزار شد و تا سال ۱۹۷۴ حبیب بورقیبه تنها نامزد آن بود. پس از او، زینالعابدین بن علی نخستوزیر دولت بورقیبه با نوعی کودتا قدرت را به دست گرفت و تا سال ۲۰۱۱ که بر اثر قیام مردمی به عربستان سعودی گریخت، قدرت را در دست داشت.