العالم _ آفریقا
«محمد حسن التعایشی» عضو شورای انتقالی سودان از تمدید توافق «خارطوم» با گروههای مسلح معارض خبر داد و اعلام کرد که توافق «اعلامیه حسن نیت جوبا» برای دو ماه تمدید شد.
به گزارش وبگاه خبری الیوم السابع مصر، التعایشی در کنفرانسی خبری پس از جلسه مشترک هیأت دولت سودان به ریاست سرلشکر «محمد حمدان دقلو» نایب رئیس شورای حاکمیتی (دولت انتقالی سودان شمالی) با نماینده جنبشهای مسلح و همچنین نماینده هیأت میانجیگر از سودان جنوبی این خبر را اعلام کرد و گفت، تمدید توافق، در چارچوب تعهد و جدیت طرفهای توافق برای پیشرفت به سوی تحقق صلح به دست آمد.
توافق مذکور ما بین خارطوم و «الجبهة الثوریة» است. مخالفان مسلح خارطوم که خود را «الجبهة الثوریة» (جبهه انقلابی) مینامند، شامل چند گروه مسلح مخالف حکومت عمر البشیر از چند منطقه سودان بود که بعدا نمایندگانی از احزاب سیاسی و مدنی هم به آن پیوستند.
همچنین به گزارش وبگاه خبری «باج» سودان، «توت قلواک مشاور امنیتی رئیس جمهور سودان جنوبی و رئیس هیأت میانجیگر، با تأیید خبر تمدید توافق گفت، توافق جوبا دیروز به پایان رسید اما به مدت دو ماه تمدید شد.
توافق مذکور با تمدید دو ماهه، پانزدهم فوریه آینده به پایان میرسد.
الهادی ادریس نماینده الجبهة الثوریة نیز در خصوص تمدید توافق میان جبهه و خارطوم گفت، همه طرفها نهایت تلاش خود را برای رسیدن به صلح در دوره جدید، به کار گرفتهاند و مذاکره با روندی خوب در همه مسیرها در حال پیشرفت است. او از طرفهای مختلف در سودان خواستار صبر و شکیبایی و حمایت از دوره انتقالی قدرت در این کشور شد.
دو ماه پیش در بیست و یکم ماه اکتبر و در کاخ ریاست جمهوری جوبا (پایتخت سودان جنوبی)، دولت انتقالی سودان (شمالی) و گروههای عضو «الجبهة الثوریة» بیانیهای سیاسی و توافقی برای توقف درگیریهای مسلحانه امضا کردند تا به صلح برسند. این توافق اجازه میدهد که کمکهای انسانی به مناطق شاهد درگیری ارسال شود.
محمد دقلو معروف به حمیدتی نایب رئیس شورای حاکمیتی سودان به نمایندگی از دولت انتقالی سودان و الهادی ادریس به نمایندگی از الجبهة الثوریة توافق را در حضور «سلواکر میاردیت» رئیس جمهور سودان جنوبی و همچنین نمایندگان سازمان ملل، اتحادیه اروپا و ایگاد (هیئت دولتی توسعه شرق آفریقا) امضا کرده بودند.
دولت انتقالی سودان شمالی ۲۱ آگوست (۲۰۱۹) کار خود را آغاز کرده و قرار است ۳۹ ماه در قدرت باشد و این دوره با انتخابات سراسری، قدرت میان ارتش و ائتلاف «قوی اعلان الحریة و التغییر» که اعتراضات مردمی را هدایت کرد، تقسیم شود.
دولت انتقالی پس از آن قدرت را به دست گرفت که سودان از ۱۹ دسامبر سال گذشته (۲۰۱۸) شاهد تظاهراتهایی در خارطوم و تعدادی از ایالتهای این کشور در اعتراض به گرانی و اوضاع بد معیشتی بود. پنجشنبه ۲۲ فروردین یک شورای نظامی انتقالی شکل گرفت که مورد حمایت عربستان، امارات و مصر بود.
در بیانیهای که این شورا در ۲۲ فروردین (یازدهم آوریل) قرائت کرد، عمر البشیر پس از بیست سال در قدرت بودن، از ریاست جمهور خلع شد. قرار است دولت انتقالی که تحت فشار اتحادیه آفریقا بود تا قدرت را به نهادهای مدنی تحویل دهد، سی و نه ماه فرصت دارد تا شرایط را برای انتخابات فراهم کند و قدرت را تحویل دهد.