دیدار جمعی از شخصیت‌های لیبی با رئیس‌جمهور تونس

دیدار جمعی از شخصیت‌های لیبی با رئیس‌جمهور تونس
سه شنبه 3 دی 1398 - 15:01

جمعی از نمایندگان شورای عالی قبایل و شهرهای لیبی با رئیس‌جمهور تونس به منظور بررسی راهکار حل بحران کشورشان دیدار کردند.

العالم - لیبی

جمعی از شخصیت‌های لیبیایی از جمله نمایندگان شورای عالی قبایل و شهرهای لیبی روز دوشنبه (دیروز) با «قیس سعید» رئیس‌جمهور جدید تونس در کاخ قرطاج دیدار کردند.

سعید در این دیدار گفت که ما به منظور بررسی نهاد مشروع و یا پیدا کردن جایگزینی برای آن اینجا جمع نشده‌ایم بلکه مشروعیت بین‌المللی در آنجا وجود دارد.

نیروهای شرق لیبی تحت فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر با دولت وفاق ملی در طرابلس (غرب لیبی) بر سر مشروعیت و دولت در این کشور سر نزاع دارند حال آنکه جامعه بین‌الملل دولت وفاق ملی را به رسمیت شناخته است.

طبق گزارش خبرگزاری آناتولی، نشست این شخصیت‌های لیبیایی با رئیس‌جمهور تونس به منظور ارائه ابتکار عملی برای حل بحران لیبی برگزار شد و سعّید در این دیدار گفت : «ممکن است این ابتکار عمل زمینه‌ساز دیگر طرح‌ها باشد و ما امیدواریم طرح موفقی باشد.»

وی تصریح کرد که راه‌حل بحران لیبی تنها به دست خود لیبیایی‌هاست تا امنیت این کشور بار دیگر محقق شود و آینده جدیدی ساخته شود و ممکن نیست آینده بر روی ویرانه‌های گذشته ساخته شود.

او با اشاره به اینکه ملت لیبی مخالف آن است که تحت قیمومیت هیچ طرفی باشد، ابراز امیدواری کرد که طرحی برای حمایت از مشروعیت ارائه شود.

ریاست‌جمهوری تونس اعلام کرد که این نشست پس از آن برگزار شد که شورای عالی لیبی از قیس سعّید برای مداخله فوری جهت پایان دادن به درگیری‌ها در لیبی و ایجاد وحدت و یکپارچگی در این کشور درخواست کرد.

پیشتر «قاید السبسی» رئیس‌جمهور سابق و مرحوم تونس در ژانویه ۲۰۱۷ طرحی را با هماهنگی مصر و الجزائر برای حل بحران لیبی ارائه کرده بود.

بر اساس این طرح از تمامی طرف‌های لیبیایی برای تسریع در فراهم کردن زمینه گفت‌وگو، آشتی و کنار گذاشتن اختلافات به منظور ساختن کشوری برخوردار از امنیت و ثبات، درخواست شده بود.

نیروهای شرق لیبی تحت امر خلیفه حفتر از حدود نُه ماه پیش حملات به طرابلس که هم اکنون در اختیار دولت وفاق ملی به ریاست «فائز السراج» است، آغاز کرده‌اند.

لیبی از زمان سرنگونی رژیم معمر قذافی رهبر سابق این کشور در سال ۲۰۱۱، شاهد دودستگی و به وجود آمدن دو دولت در این کشور است؛ یکی دولت شرق لیبی در طُبرق که خلیفه حفتر نیز وابسته به آن است و دیگر دولت وفاق ملی در غرب (طرابلس) که در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است.

فارس

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها