العالم ـ آسیا
شبکه خبری "ایندیا تودی" روز دوشنبه به نقل از راویش کومار سخنگوی وزارت امور خارجه هند گزارش داد: منطقه کشمیر بخش جدایی ناپذیر هند می باشد و این واقعیت تغییر نخواهد کرد و مساله ای که باید مورد توجه قرار گیرد، اشغال غیر قانونی و اجباری کشمیر توسط پاکستان است.
وی افزود: سایر مسایل به صورت دوجانبه مورد بررسی قرار خواهند گرفت. هیچ نقشی برای میانجی گری طرف سوم در این مورد وجود ندارد.
دبیرکل سازمان ملل روز گذشته با ابراز نگرانی از تشدید تنشهای پاکستان و هند طی یک سال گذشته، از طرفین خواست تا با حداکثر خویشتنداری، دیپلماسی و مذاکره را برای حل اختلافات مقدم بشمارند.
آنتونیو گوترش به مناقشه کشمیر و قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل با موضوع کمک به حل این مساله در شبهقاره اشاره کرد و گفت حقوق بشر باید در کشمیر حفظ شود.
گوترش افزود: حاضر است ظرفیتهای خود برای پادرمیانی بین پاکستان و هند در صورت خواست طرفین، به کار گیرد.
هند پیش از این نیز با پیشنهاد میانجیگری سازمان ملل در مساله کشمیر دخالت کرده بود.
هند به شدت با جهانی شدن مساله کشمیر مخالف است و نقش هیچ کشور یا سازمان سومی را برای حل این مساله نمی پذیرد.
برخلاف هند، پاکستان با ورود سایر کشورها جهت حل مساله کشمیر مخالفت نمی کند و تاکنون چندین بار در مجامع بین المللی مساله کشمیر را مطرح کرده و خواستار میانجی گری کشورها شده است.
بر اساس توافق شیملا که در سال ۱۹۷۲ میان هند و پاکستان امضا شده است، دهلی نو خواهان حل مساله کشمیر به صورت دوجانبه شده است و با دخالت هر کشور سوم مخالفت کرده است.
هند پیش از این نیز با پیشنهادات میانجی گری آمریکا، ترکیه و سازمان ملل برای حل مساله کشمیر مخالفت کرده است. بخشی از کشمیر درخاک هند و بخشی دیگر درخاک پاکستان قراردارد. هر دو کشور ادعای مالکیت بر تمام کشمیر را دارند و همین موضوع یکی ازعلل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاکستان از هند در سال ۱۹۴۷میلادی تاکنون است.